вторник, 20 Март 2018 23:18 ч.

Абу Белгиеца и преди стрелял по френски полицаи

Кандидът-президенти отмениха кампанията се след атентата
21.04.2017   |   06:26
Прочетена: 888   |
Коментари: 1
Абу Белгиеца и преди стрелял по френски полицаи

Ислямска държава съобщи, че стои зад атаката на Шанз Елизе в Париж, където загина един полицай, съобщи ВВС. Тя твърди, че "един от нашите бойци извърши атаката". Така жертвите на ислямистите във Франция от 2015 година станаха 238 души.

Прокурорът на Париж Франсоа Молин съобщи, че терористът е идентифициран. Той отказа да съобщи кой е той. Ислямска държава пусна комюнике, в което твърди, че стрелецът е Абу Юсуф ал-Балжики (Белгиеца). Това било партизанското му име. Името по паспорт е Касим К.

Според британския "Мирър", той е имал преди това 20-годишна присъда за нападение над полицаи. Бил заловен при кражба на кола. Тогава пак открил огън по полицаи. Получил през 2003 година 20-годишна присъда, но френската либерална система го пуснала на свобода много преди края на този срок.

В социалните мрежи се заканвал да избие колкото може повече полицаи.

В резултат на терористичния акт, двама от кандидатите на резидентските избори - Марин Льо Пен и Фрасоа Фийон обявиха, че спират предизборните си изяви днес. Очаква се това да направят и другите кандидати.

Междувременно, целият район на Шанз Елизе е блокиран от полицейски части. При стрелбата снощи, много туристи били скрити от собственици на ресторанти в избите им.

Инцидентът станал, след като до полицейски бус спрял автомобил в 21 часа снощи. От нея излязал Касим, който веднага открил огън по полицаите с автоматично оръжие. На място загинал полицай. Според очевидци, той стрелял с автомат "Калашников".

Престъпникът хукнал да бяга и продължил да стреля като ранил още двама униформени. Тези подробности бяха съобщение от френското министерство на вътрешните работи. /Марица.бг

Редакция и превод Петър ТРИФОНОВ

 

 

 

 

 

Абу Белгиеца и преди стрелял по френски полицаи
- Автор: AFP
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4438
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...