вторник, 20 Март 2018 22:55 ч.

Адска тапа на Чифте баня

Всеки ден в час пик колите в Тунела в посока север са броня до броня
06.12.2017   |   14:10
Прочетена: 869   |
Коментари: 0
Адска тапа на Чифте баня

Дълги колони от автомобили  се точат всеки ден на бул. "Цар Борис III Обединител" от Тунела до кръстовището на Чифте баня. Доскоро задръстванията ставаха само в час пик - след 17 часа. От известно време обаче колите са броня до броня от сутрин до вечер, а опашката често се вие и в тунела, където на отворен прозорец в автомобила не се диша заради изгорелите газове от ауспусите.

Шофьорите вчера бяха принудени да изчакват  най-малко три пъти да се сменят светофарите , за да се изнесат към моста на панаира или по бул. "Шести септември". 

Тапи по традиция имаше и на бул. "Руски", където се премества почти целия трафик от бул. "Васил Априлов".  В три редици колите висят на опашка, докато се изтеглят през кръстовището с ул. "Гладстон" в посока Централна гара. Рано сутринта изнервящо е и предвижването по Бетонния мост и бул. "Христо Ботев" покрай гарата, въпреки че на всички тези кръстовища има нови, тъй наречени "интелигентни" светофари. От община Пловдив обясняват, че забавянето става заради левите зови, които също вече се регулират със светофар. Но пък за сметка на това са намалели пътно - транспортните произшествия. 

Читатели на "Марица" обаче твърдят, че светофарните сигнали на кръстовището на бул. "Христо Ботев", "Цар Борис III Обединител"  и "Найчо Цанов" трябва да се променят, тъй като в момента именно те създават задръствания.

Ако някой бързо не направи нещо по въпроса, предстоящите обиколки из града заради коледното пазаруване вместо празнично настроение ще ни донесат ужасни преживявания, коментират читателите ни.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4436
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...