неделя, 19 Януари 2020 03:49 ч.

Ако сте над 40, правете бърза разходка всеки ден

27.08.2017   |   16:35
Прочетена: 602   |
Коментари: 0
Ако сте над 40, правете бърза разходка всеки ден

Хората на възраст от 40 до 60 години трябва да правят редовни разходки с бърза крачка всеки ден. Само 10 минути бързо ходене дневно може да има огромно влияние върху личното здраве, намалявайки риска от по-ранна смърт с 15%. 

Това посочват в информация до гражданите от изпълнителната агенция Public Health England към британското министерство на здравеопазването. Агенцията е направила проучване и достига до изводите заради опасения за голяма липса на физическа активност сред населението в страната над 40 години. Тя изчислява, че много от хората в този възрастов диапазон не правят бързо 10-минутно ходене дори веднъж месечно. За да помогне, представи безплатно мобилно приложение - Active 10 - с което всеки може да наблюдава колко върви и как, и така да подобри ежедневния си график. 

По думите на специалистите, 10-минутното бързо вървене, вместо шофиране в обедната почивка например, може да добави много здрави години към живота на всеки над 40. 

Препоръчително е хората да вървят бързо най-малко 150 минути седмично. 10-минутното ходене не постига това равнище, но може да създаде разлика, като подобри кръвното налагяне, помогне на болните от диабет или хората с риск от такъв, както и на пациентите с проблеми с теглото, депресия, тревожност и мускулно-скелетни проблеми като болки в кръста. 

Източник: manager.bg


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...