вторник, 20 Март 2018 02:27 ч.

Александър Чобанов събира любовни двойки

Един от най-успешните съвременни млади автори идва под тепетата за премиерата на романа си "Неотминало"
20.03.2017   |   13:44
Прочетена: 619   |
Коментари: 0
Александър Чобанов събира любовни двойки

Александър Чобанов ще представи новия си роман "Неотминало" на 22 март от 18 часа в книжарница "Хермес Централ".

Книгата ще грабне читателите с интригуващ сюжет, завладяващи персонажи и неочаквани обрати. Чобанов ще ги потопи в историите на две любовни двойки.

Габриел и Сара се срещат в края на осемдесетте, когато пада Берлинската стена. Пречките пред тяхната любов са много, въпреки всичко те не се отказват един от друг. Ема и Филип са на обратния полюс. Тяхната първа среща е през новото хилядолетие. Те имат всичко - свобода, комуникации, възможности, но не могат да ги оценят. Какво е общото между четиримата? Ще се съберат ли Габриел и Сара? Ще запазят ли връзката си Ема и Филип? Отговорите на тези въпроси са скрити в тяхното „Неотминало“. Книгата е издание на ИК "Хермес".  

Александър Чобанов е един от най-интересните съвременни млади автори. Само на 38 години, той има издадени 5 книги, носител е на големи литературни награди.  

През 2008 г. издава сборника с разкази „Колекция 18“, който печели голямата награда „Южна пролет“ за дебют на годината. През 2011 г. излиза втората му книга - „Летен следобед“, последвана от романа „Хлапета“ (2013 г.) и сборника с разкази „Квантова градина“ (2015 г.). За „Квантова градина“ през 2016 г. авторът е отличен с награда „Светлоструй“.  Чобанов се реализира и като успешен сценарист в тв сериали като „Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“.   

Преди срещата си в "Хермес Централ" авторът ще гостува и на учениците от ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ в рамките на програмата "Младият Пловдив чете".

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4389
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...