понеделник, 16 Юли 2018 19:17 ч.

Алена: Чудесни шансове за Пловдив през 2018-а! Не ги пропилявайте

2, 11, 20 и 29 са късметлийски числа през новата година. Ако не осъзнаем, че има зрими и незрими закони, ни чакат Съдбовни наказания
30.12.2017   |   23:00
Прочетена: 5220   |
Коментари: 0
 Алена: Чудесни шансове за Пловдив през 2018-а! Не ги пропилявайте

Светлана Тилкова - Алена е най-известният астролог в България. Родена е на 26 януари 1955 г. под знака Водолей. Завършила е Международни икономически отношения във ВИИ „Карл Маркс”, сега УНСС. От 1977 г. се занимава с астрология.  Между 1977 и 1993 г. прекарва месеци в Тибет, където изучава  медитация и левитация под ръководството на духовни учители. При престоя си там получава духовното си име Алена.  

 Нейното списание „Кармичният кръг“ излиза от 2001 г. Светлана Тилкова е автор на над 40 книги, сред които „Буквар на душата“ „Настоящето е само ден“, „Уроци по Карма“. Провежда курсове и пише наръчници по астрология и нумерология.

Алена е член на Германския съюз на астролозите (DAV), на Интернет общество - България,  на Световната астрологична асоциация (ISAR). От  2011 г. е първи председател на Международния приятелски кръг на DAV в България.

Племенница на големия художник Владимир Димитров-Майстора. Със съпруга Андрей Тилков са заедно почти четири десетилетия.

 

Хенриета Георгиева 

Каква 2018 г. да очакваме ние, българите? Кои ще са най-сериозните ни предизвикателства?

- 2018-а е година на Луната, подвластна на вибрация 2, и изисква от нас да не сме пасивни, да творим, да се  приспособяваме към старата или новата среда, ако се налага сериозна промяна в живота ни. След девет години пауза 2018 ще извади от подсъзнанието ни натрупани знания от наши минали прераждания,  които ще ни носят полза. Хората, до този момент  възприемани като посредствени, ще изявят скритите си качества, знания и умения. Мнозина ще трябва да решат кои са приоритетите им през следващите девет години от живота им - професионалната реализация или семейството, материалното или духовното. Тежък, ала важен избор, за да не съсипят сами бъдещето си в лутане без цел и посока. Разпиляването в различни занимания и преследването на няколко цели едновременно носи разочарования в годината на Луната и заради тях поражда омраза и злост към успяващите.  

На кои зодии ще им върви най-много и кои трябва да внимават с действията си?

- Всички знаци са равнопоставени. А и тези понятия са ми чужди, защото успехите и провалите ни зависят от нашия личен избор. И най-големият неудачник ще прогресира, печели и успява, ако прави верните крачки. Ако не знае кои са, да пита астролога.  

Родените в Рак,  хората с Луна или асцендент в този знак, родените на 2, 11, 20, 29 число от всеки месец, без значение от зодиакалния знак, са подпомогнати от фазите на Луната. Тя им позволява с лекота да градят възходяща професионална кариера, ако спазят само две изисквания. Първото е при нарастваща Луна да надмогнат своята колебливост, защото се засилва тяхната интуиция,  умение да творят и да гонят нови върхове. Второто е при намаляваща Луна да си наложат умереност и търпение, да не са прекалено дейни, за да избегнат преумората, депресията и проблемите със здравето.

Родените в огнените знаци - Овен, Лъв и Стрелец, подчинени в работата си на водни знаци - Рак, Скорпион и Риби, постоянно ще са поливани от леден душ и тормозени къде на дребно, къде до депресия и заявление за напускане.

Кои ще бъдат най-добрите периоди за бизнес, важни начинания, нови връзки, пътувания? А най-критичните?

- Всеки месец сам по себе си е добър за начинания, нов бизнес, нови връзки и пътувания, разбира се, и съобразен с личния нумерологичен период на човека.

Ще започна от новите връзки в личен план, от възможността за създаване на семейство. Това може да се случи през всички месеци на годината, с изключение на май. Всеки зодиакален знак си има своите добри месеци, а те, ако бъдат спазени, гарантират хармоничен личен живот. Личните отношения не са повлияни драматично от ретроградното движение на планетите, ала ще спомена влиянието на ретроградните Венера и Марс -  планетите на любовта и мъжкото и женско начало.  

Венера е ретроградна в Скорпион, в периода 05.10. - 30.10.2018 г.

Период, даряващ шанс за разбирателство. Всички, които се чувстват на мястото си и искат да си осигурят хармоничен семеен живот, но все нещо скърца, могат  да се научат да приемат партньорите си с техните чувства и мнения. Да прощават, дори и ако компромисът е болезнен, защото това е основното изискване за съхраняване на любовта.

Венера е ретроградна във Везни, в периода 01.11. - 16.11.2018 г.

Само от вас зависи в този период  да не настройвате хората срещу себе си заради безкрайните си капризи и изисквания, които не ви правят щастливи, дори и ако бъдат удовлетворявани.

Марс е ретрограден във Водолей, в периода 27.06. - 14.08.2018 г.

Потребността да бъде чувствана и изживявана личната свобода е от огромно значение. Затова в този период, дори и ако влюбените са сгодени, предложение за брак може да бъде отказано. Други трудно ще се решат, дори и ако са сгодени, да сключат брак, а за съжителство на семейни начала не говорим!

Марс е ретрограден в Козирог, в периода 14.08. - 28.08.2018 г.

Имате малко време, за да се опитате  да осъзнаете, че все още е необходимо да развивате чувството си за отговорност към околните, ала с мярка, за да не се окажете използвани. 

Бизнес отношенията са зависими от много фактори, но са повлияни на първо място от ретроградното движение на Меркурий, когато планетата забранява подписването на бизнес договори, договор за преместване на нова работа,  за съдружие, регистрация на фирма, глобални инвестиции. Тези изисквания важат за всички времеви отрязъци на неговата ретроградност, всяко със своята характеристика.

Спазването на изискванията на Меркурий в посочените периоди ни гарантира избягване на кризи и  финансови загуби през цялата година.

Меркурий е ретрограден в Овен, в периода 23.03. - 15.04.2018 г.
Меркурий е ретрограден в Лъв, в периода 26.07. - 19.08.2018 г.
Меркурий е ретрограден в Стрелец, в периода 17.11. - 02.12.2018 г.
Меркурий е ретрограден в Скорпион, в периода 02.12. - 07.12.2018 г.

Какви цветове, аксесоари, символи  препоръчвате за душевен комфорт?

- Годината на Луната изисква да носим сребро, но това правило е задължително единствено за хората, родени в Рак, Риби и Скорпион и подвластните на вибрациите в деня на раждане 2, 11, 20, 29 от всеки месец.  

Родените в огнените знаци, които обичат златните бижута, могат да комбинират злато и сребро или бяло злато и сребро - въпрос на личен избор.

Цветовете на Луната са сребристите нюанси на синьо, зелено, бледожълто, светлосиво. Винаги има как да се съчетае, независимо дали дрехата, или само аксесоар към нея ще е в тези цветове.

Годината на Кучето, която започва през февруари 2018-а, също  не ни ограничава с изискване за носене на определени цветове, минерали и метали. Цветовата гама е разнообразна, но през тази година, не само заради влиянието на Кучето, а и заради влиянието на Луната, съветвам да се избягват тъмните дрехи, черно, тъмнокафяво, тъмносиньо, наситено сиво, мастилено, наситено виолетово. Защото през 2018-а пречат на тялото ни да попива чиста космическа енергия. Това  важи с особена сила за родените в Рак, за хората с Луна или асцендент в Рак и за всички, подвластни на вибрации 2, 11, 20, 29 в деня на раждане от всеки месец през годината.

През 1998 г. написахте, че „българинът живее, за да мрази, и мрази, за да живее”. Станахме ли по-човечни? 

- Уви, не! Омразата се засилва и поразява все повече хора. Българите не правят опити да станат добри, човечни и разсъдливи. Омразата не вирее само между редовите граждани, а е движеща сила в политиката, парламента, управляващите, опозицията. Няма как политическата омраза да не повлиява всички нас. Ако тази омраза се претвори в нормални отношения,  в един момент и хората ще престанат да се мразят помежду си и по-малко ще се разболяват. У нас демокрацията е криворазбрана, равностойна на слободия, а неосъзнаването, че има закони, зрими и незрими, карма - добра и лоша, с които сме длъжни да се съобразяваме, води до Съдбовни наказания и нелечими болести. 

Какво вещаят звездите за Пловдив? Предстоят ли ни нови проекти, значими инвестиции... 

- След като не се знае датата на основаване на Пловдив назад в хилядолетията, няма как да бъде направен хороскоп на града. Съгласно датата на раждане на Дунавска България  2019 година е на нови познанства, общуване, срещи, разговори, изяви. А  какво по-добро стечение на обстоятелствата за времето, когато Пловдив ще е Европейска столица на културата.

Звездните конфигурации дават много възможности за града през новата година. Успехът или провалът обаче са в ръцете на пловдивчани и на управата на града.

Какво вещаят звездите според Алена за политическия живот и лидерите у нас и по света - четете във в. "Марица"

 Алена: Чудесни шансове за Пловдив през 2018-а! Не ги пропилявайте
 Алена: Чудесни шансове за Пловдив през 2018-а! Не ги пропилявайте
 Алена: Чудесни шансове за Пловдив през 2018-а! Не ги пропилявайте
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5901
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...