вторник, 20 Март 2018 02:30 ч.

Американци кръстиха бебето си на град Девин

Уитни Годби и Райън Шу се залюбили в Родопите, където били изпратени като доброволци от Корпуса на мира
11.01.2017   |   10:00
Прочетена: 724   |
Коментари: 1
 Американци кръстиха бебето си на град Девин

Американците Уитни Годби и съпругът Райън Шу кръстиха първородния си син на град Девин. Двамата дошли в Родопите като доброволци от Корпуса на мира през май 2011 г. Райън бил в девинското село Триград, а Уитни - в село Гьоврен. Уитни била само на 23 години, когато пристигнала в Родопите, като за първи път била в живота си мисионер на Корпуса на мира, разказват нейни приятели в България. Между двамата пламнала любов, докато били в Девинско.

След това двамата заминали за Китай, а през октомври 2015 г. любовта им прераснала в официален брак. На сватбата присъствал и Камерън Отенс, също доброволец от Корпуса на мира в девинското село Осиково. Името на Камерън нашумя през 2011 г., след като си татуира мисъл на Васил Левски на гърдите. Младото семейство живее в Bellingham, Washington, САЩ. На 3 декември 2016 г. се родил първородният им син. Заради щастливото за тях място, на което се запознали и пламнала обичта им - Девин, те кръстили момченцето на името на града.  

Младата майка е качила в профила си в социалната мрежа цял албум със снимки на новородения Девин.  

"Добре, аз предполагам, че трябва да се актуализира по света. Но вчера следобед ние приветствахме бебе Девин в нашето семейство. Той е здраво момче, с тегло 7,6 унции и 19,5 инча дължина", е написал гордо таткото Райън на 4 декември.

Уитни е страхотна жена. Преди нея имаше друга мисионерка от Корпуса на мира, но Уитни бе много по-идейна и контактна. Постоянно  идваха на гости в селото много други доброволци. Участваше в абсолютно всички празници в Гьоврен - за раждане на бебе, религиозни празници от двете религии и обичаи", разказва Рамадан Шанов от читалището в село Гьоврен.

Уитни била разпределена да помага на читалището и станала семейна приятелка на Шанови. Съпругата на Шанов я учела на български език. А Уитни помогнала да се направи сайт на читалището и учила цялото село как да работят на компютри. Създала и школа по английски език, помагала и на учителката по английски в училището и детската градина. Заедно направили "зелена забавна" библиотека.

"От Гьоврен до село Ягодина по целия път поставихме с децата къщички за птички и ги хранехме, за да се учат малчуганите да обичат природата. Сложихме образователни табели за мечките, растенията, мурсалския чай и птичките на Родопите на главния път. Направиха с Райън и екопътека от Гьоврен през Триград и Ягодина", разказва Шанов.

Уитни помогнала на читалището да кандидатства и с проект, по който се сдобили с фитнес зала в селото, която работи и досега.  Най-удивителното обаче е, че чрез родителите си и свои познати и приятели от САЩ доставила на селото около 100 тома книги на английски език, за да обогати местната библиотека. "Чрез нея си развихме и селския туризъм на селото.

Тя включи Гьоврен в международни програми за взаимно гостуване, по които дойдоха много чужденци. Тя ми помогна да осъществя моя идея да направим стената на любовта край Гьоврен, на която влюбените да споделят желанията си, които искат да сбъднат, както е местната легенда", разказва Шанов. Той видял, че се заражда любовта между Уитни и Райън, и непрестанно ги закачал, че ще им вдигне сватба. В Гьоврен Уитни дори учела жените да готвят пуйки в Деня на благодарността. /Марица.бг

 Американци кръстиха бебето си на град Девин
 Американци кръстиха бебето си на град Девин
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4389
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...