понеделник, 20 Януари 2020 05:27 ч.

АПИ ще строи кръговото на Пловдив – Асеновград

Общината предоставя на агенцията проекта за пътен възел „Скобелева майка” и ще съдейства на изграждането
17.01.2018   |   07:55
Прочетена: 3541   |
Коментари: 0
АПИ ще строи кръговото на Пловдив – Асеновград

Агенция „Пътна инфраструктура” поема изграждането на кръговото движение на пътя Пловдив Асеновград, което ще осигури връзка с пътен възел „Скобелева майка”. АПИ ще организира процедурите по избор на изпълнител на строително-монтажните работи и на надзор и ще сключи договор с проектанта, за упражняване на авторски контрол. От своя страна община Пловдив ще предостави безвъзмездно на агенцията проекта за пътния възел „Скобелева майка”, към който въпросното кръгово се явява подобект, и ще сътрудничи с каквото се налага при строителството. Това става ясно от проект на споразумение между АПИ и общината, който трябва да бъде одобрен от Общинския съвет. От страна на агенцията документът вече е подписан.

Срокът на договора за сътрудничество между двете институции е 5 години, но според областния управител Здравко Димитров и дума не може да става изграждането на пътното съоръжение да продължи толкова дълго. „Какви 5 години, строителството трябва да приключи в най-кратък срок. Няма да допусна пътят Пловдив - Асеновград да се превърне в сага като Голямоконарско шосе. Лично премиерът следи този обект и му докладвам след всяка оперативка. За подписването на споразумението трябваше да бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет, а не да се чака до редовната на 23 януари”, заяви за „Марица” Димитров.

Бойко Борисов лично е инспектирал ремонта на пътя Пловдив - Асеновград и при една от проверките си през септември м. г. обеща държавата да отпусне пари за изграждане на пътна връзка на Околовръстното на Асеновградско шосе със Скобелева майка, а оттам и с магистрала "Тракия".


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...