неделя, 19 Януари 2020 20:44 ч.

Атанас, който преби учител с кол, поиска прошка през сълзи

29.09.2017   |   18:05
Прочетена: 893   |
Коментари: 0
Атанас, който преби учител с кол, поиска прошка през сълзи

17-годишният Атанас Георгиев, който удари учителя си по английски с дървен прът, се разкая искрено за инцидента. Това се случи на първото съдебно заседание по делото, което Районният съд в Асеновград разгледа вчера.

Срещу непълнолетния са повдигнати обвинения за нападението на учителя си Антон Велков в Садово. Драмата се разигра на 20 септември в сградата на Професионалната селскостопанска гимназия в градчето. Тогава трима ученици, които не знаели в коя стая се провеждат занятията, започнали хаотично да отварят вратите на класните стаи. Учителката по география, която станала свидетелка на какофонията, започнала да им се кара.

През това време учителят по английски Велков се притекъл на помощ. Той повишил тон на момчетата. Тогава Атанас се афектирал, взел дървения кол, който бил в близост, и халосал даскала по главата. След инцидента се наложило да викат бърза помощ за 40-годишния учител.

„Много съжалявам за постъпката си ”, заяви Атанас, докато влизаше в съда. Той бе придружаван от семейство си и роднини.

От държавното обвинение поискаха ефективна присъда за младежа. Той опонира с факта, че иска да завърши училище.

Магистратите отложиха делото за 13 октомври, тъй като трябвало да бъдат изгледани записи от охранителните камери в школото. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...