неделя, 18 Ноември 2018 14:23 ч.

Атанас Търев бил агент Ким!

Кандидатите за съветницио от ДС: Асен Методиев от ДПС, Атанас Пиков от ВМРО-НИЕ, Вълю Илиев от ВМРО-НИЕ, Георги Найденов от “Другата България”, Емил Захариев от БСП, Красен Стефанов от Атака, Минчо Балабанов от РЗС, Огнян Дечев от БСП, Панчо Панчев от БСП
03.12.2011   |   08:34
Прочетена: 15117   |
Коментари: 18
Атанас Търев бил агент Ким!
Снимка: Атанас Търев

Атанас Кирилов Търев е бил агент на Държавна сигурност, стана ясно вчера. Комисията по досиетата обяви имената на всички кандидати за общински съветници в Пловдив и областта, които са имали принадлежност към ДС. Бизнесменът Търев беше в листата за съветници на Земеделски съюз “Александър Стамболийски”. Под псевдоним Ким, Търев е бил агент към управление III-VIII-I. Документите, въз основа на които е установена принадлежността му към ДС, са собственоръчно написана и подписана декларация-обещание, собственоръчно написани агентурни сведения, документи от ръководил го щатен служител, рег. бланка, съдържаща се в лично и работно дело, картон. Комисията е проверила 2200 кандидати за съветници, от които 1288 не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от закона.
Асен Методиев от ДПС, Атанас Пиков от ВМРО-НИЕ, Вълю Илиев от ВМРО-НИЕ, Георги Найденов от “Другата България”, Емил Захариев от БСП, Красен Стефанов от Атака, Минчо Балабанов от РЗС, Огнян Дечев от БСП, Панчо Панчев от БСП, Станимир Болгуров от РЗС, Стефан Гешанов от ЕНП са сред имената на кандидатите за съветници в Пловдив, за които Комисията по досиетата е открила принадлежност към ДС.
В РЕГИОНА
Четирима са действащите общински съветници в региона, чиито имена излязоха от проверката на Комисията по досиетата. Адвокатът Петьо Енев Тодоров от ГЕРБ, който е втори мандат в ОбС в Карлово, е бил агент в управление 02, отдел 10, отделение 01. Псевдонимът му е бил Христозов. Общинският съветник трети мандат от ДПС в Карлово Рустем Хасан Мурад  също е бил агент в ОУ на МВР-Пловдив под псевдоним Емил. Той е бил и зам.-кмет между 2003-2007 година. Фаик Сюлейман Коркмаз, който е общински съветник в Куклен от ДПС, е бил агент Стоянов в управление III, отдел XI, отделение 6. Иван Костадинов Станчев, който е общински съветник в Карлово от Демократична левица, е бил щатен служител на ДС - управление III.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7318
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...