вторник, 23 Януари 2018 19:48 ч.

Баба бори остеопорозата с танци на пилон

02.01.2018   |   15:58
Прочетена: 747   |
Коментари: 0
Баба бори остеопорозата с танци на пилон

67-годишната пенсионерка Грета Понтарели е жената, която твърди, че да си твърде стар не е извинение. Пенсионерката от Сан Диего започнала да се занимава с танцуването на пилон на 59-годишна възраст, за да се бори с остеопорозата.

Днес 67-годишната пенсионерка обикаля света и печели престижни трофеи, съревновавайки се с жени много по-млади от нея. „Искам хората да осъзнаят, че възрастта не бива да те спира да следваш мечтите си”, заявява Грета, която печели първата си титла като танцьорка на пилон на 53-годишна възраст.

Грета се занимавала с танци на пилон в гимназията, но преди 8 години ги преоткрила, докато търсела в интернет упражнения за подсилване на костната система, пише факти.бг. Докато преглеждала видеа в YouTube, й хрумнало да се захване с танци и се записала на безплатно посещение в местно студио. Въпреки трудностите, които имала в началото, тя била твърдо решена да продължи. На 62-годишна възраст за първи път участва в конкурс в Лос Анджелис, където се изправя срещу 18-годишни танцьорки. Скоро след тази първа своя изява взима участие в Северноамериканския танцов шампионат и заема второ място.

Оттогава обикаля света и до момента е спечелила 5 световни титли.

 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
1157
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...