понеделник, 22 Януари 2018 08:21 ч.

Баби на 75 тренират бокс

03.01.2018   |   23:05
Прочетена: 293   |
Коментари: 0
Баби на 75 тренират бокс

Да си на 75 плюс може да бъдe забавно. Това доказват няколко дами над 75-годишна възраст, които започват да посещават фитнес салон в Йоханесбург по специална програма за възрастни, предава БТВ.

Всичко започва с аеробика, но щом се докосват до бокса, дамите, се запалват мигновенно по спорта. Сега те тренират по два пъти седмично в залата, като имат избор между кардио и боксови упражнения като спаринг или удряне на круша. Накрая възрастните дами се изправят и на ринга една срещу друга. Те следват максимата, че никога не е късно да започнеш да спортуваш.

Сред основните причини е борбата с болките, които естествено идват с годините. Разбира се, и за да поддържат добра форма, която им носи ново самочувствие, издръжливост и нови сили... на 75. Освен че им помага да поддържат форма, боксът им дава възможност за нови приятелства. Боксът ги събира, а това им помага да се справят със самотата и изолацията. А така вдъхновяват и младите, които тепърва се сблъскват с емоциите, които носи спортът.

Човек мечтае, когато остарее, да запази здравия дух на тези възрастни дами. Тъй като те не крият, че упражненията понякога са трудни, но това не ги спира. Напратив. Мотивира ги да се изправят пред непознатите предизвикателства, като доказват, че младостта е състояние на духа - дори и на 75.

 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
881
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...