понеделник, 16 Юли 2018 19:17 ч.

Балерина навехна крак на разбит тротоар до Музикалното

28.12.2017   |   18:50
Прочетена: 863   |
Коментари: 0
Балерина навехна крак на разбит тротоар до Музикалното

Надигнати и липсващи плочки залагат капан на всяка крачка за пешеходците на ул. „Кръстьо Пастухов” в центъра. Всеки ден оттам минава голям поток от хора, защото по уличката се стига да Музикалното училище, Техническия и Пловдивския университет. Наскоро бъдеща балерина от балетните класове в Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” даже навехнала крак в неравностите.

Настилката край оградата на Музикалното наистина е със сектори, в които липсват поне дузина плочки, видя на място репортер на „Марица”. Точно пред входа на школото откъм ул. „Кръстьо Пастухов” липсващата настилка явно многократно е попълвана с каквото падне и в момента там могат да се изброят 6 различни вида плочки - четвъртити, шестоъгълни, триъгълни парчета от други, всички с различни щампи на повърхността. Гигантско дърво на ъгъла е повдигнало друга част от настилката. За да може да се минава, в калта е прокарана пътека от няколко здрави плочки, между които стърчат коренищата.

Изобщо не минавам по тротоара, предпочитам да вървя по уличното платно, обясни Десислав Марчев, който живее наблизо и поне 3-4 пъти в седмицата минава по разнебитената улица в двете посоки. На 41 години е, а не помни някога улицата да е била в по-добър вид. Асфалтът също е кръпка до кръпка. Отпечатък са оставили и опити на живеещите да направят свои подобрения - някой се е помъчил да отведе водата от двора си, като е вкопал улук в тротоара. По-надолу край учебните зали на Техническия пък друг си е отцепил място за паркиране, като е разчертал с бяла боя асфалта и е барикадирал подходите от двете страни със счупени плочи и бетонен блок.

Сигурно ще го оправят някой ден, не губи надежда на този фон Десислав Марчев. И се надява, че общината има едно наум за тази улица, но просто не  е дошло времето. След като свършат ремонтите по бул. „Руски”, мъжът се надява бригадите да влязат и в малките пресечки на ул. „Иван Вазов” като ул. „Кръстьо Пастухов”.

Момче и момиче от Бургас и Стара Загора използваха последния от поредицата почивни дни за разходка в Пловдив и паркираха точно на уличката с разбитите тротоари и платно в близост до центъра. В такова състояние е, а попада в Синя зона, учудиха се младежите на табелата до Музикалното.

Знаем за казуса. Сега сме в края на бюджетния период, но ще опитаме следващата година да заделим нужните средства за ремонт на ул. „Кръстьо Пастухов”, коментира кметът на район „Централен” Георги Стаменов. Той увери, че освен да се поправят тротоарите, ще бъдат поставени и колчета, за да не се паркира отгоре. По думите му ремонтът ще бъде по цялото протежение на улицата от ул. „Иван Вазов” чак до парка в другата част, до кръстовището на бул. „Христо Ботев” и „Цар Борис III Обединител”.  Там ще обогатим растителността и ще поставим пейки, защото е предпочитано място от студентите от близките два университета, добави Стаменов.

Балерина навехна крак на разбит тротоар до Музикалното
Балерина навехна крак на разбит тротоар до Музикалното
Балерина навехна крак на разбит тротоар до Музикалното
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5901
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...