неделя, 23 Февруари 2020 06:19 ч.

Бареков с нов сигнал до Цацаров - вижте срещу кого

22.11.2017   |   15:32
Прочетена: 1504   |
Коментари: 0
Бареков с нов сигнал до Цацаров - вижте срещу кого

"Днес като част от Гражданско сдружение „Дебили” срещу опростачването на българската нация" внесох искане до Главния прокурор г-н Сотир Цацаров временно да бъде прекратено и забранено провеждането на всякакви конкурси, които съдържат думата „България”, с цел да бъде спряно опропастяването и злоупотребяването с името на нашата родина, включително това да важи и за политическите партии, които в не по-малка степен опропастиха и опростачиха нашето бъдеще като български граждани, до изработването на ясен регламент от Народното събрание на Р България, който да дава ясни параметри как, кой и при какви условия може да използва бранда „България”, включително и за търговски цели". Това съобщи евродепутатът Николай Бареков.

"Подтикнати от всеобщата негативна обществена реакция, написахме и сигнал отново до Главна прокуратура, с който призоваваме компетентните органи да извършват незабавна проверка относно провеждането на конкурса „Мис България” 2017 и избора на г-ца Тамара Георгиева за носител на короната. Ако бъдат открити нарушения, за каквито имаме данни, настояваме конкурсът незабавно да бъде отменен и по установения регламент да бъде проведен нов курс или ако не - то форматът да бъде обявен за частен – нямащ нищо общо с нацията на България.

Освен това, днес стартирам подписка сред членовете на Европейския парламент за отправяне на официално питане до Европейската комисия за създаване на законов регламент в рамките на ЕС за провеждане на въпросните конкурси за красота.

Целта е да бъде осъществена превенция срещу сексуалното насилие, трафика на хора, който те често прикриват, както и срещу търговията с човешка плът, каквато по своему те представляват. Очаквам да получа подкрепата на повече от 40 евродепутати", заяви още той. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...