понеделник, 26 Август 2019 02:33 ч.

Без да повтарят годината: Двойкаджиите на училище и през лятото

22.07.2016   |   18:23
Прочетена: 765   |
Коментари: 0
Без да повтарят годината: Двойкаджиите на училище и през лятото

Учениците от първи до четвърти клас, които имат слаб годишен успех, няма да повтарят годината, но ще бъдат задължени да посещават допълнителни часове през лятото. Това предвижда обявеният в петък проект за държавен образователен стандарт за оценяване на резултатите от обучението, съобщава БГНЕС.

 

Изискването да не се повтаря клас в началния етап е разписано във влизащия в сила на 1 август Закон за предучилищното и училищното образование, за да се предотврати ранното отпадане на деца от училище.

 

Учениците, които срещат затруднения с материала, ще могат да посещават допълнителни часове и по време на учебната година.

 

Учениците от пети до 12-и клас, които имат слаба годишна оценка по някой предмет, ще могат да се явяват, както и досега, на поправителен изпит. Ще има две сесии – след приключване на учебната година и преди началото на следващата. Ако не успеят да повишат оценката си, тези ученици ще повтарят класа./Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...