неделя, 18 Февруари 2018 20:24 ч.

"Бензин" на Блатечки вече по кината

Сценарист на филма е актьорът от Пловдивския драматичен театър Алексей Кожухаров
19.05.2017   |   20:11
Прочетена: 1406   |
Коментари: 0
"Бензин" на Блатечки вече по кината

Новата българска лента "Бензин" тръгва на голям екран от днес. Филмът на продуцентите Асен Блатечки, Александър Пейчев, Миро Янев, Павел Иванов попада в програмата на всички големи киносалони у нас и е факт след множество перипетии. Сценарист на "Бензин" е актьорът от Пловдивския драматичен театър Алексей Кожухаров.

Историята на автомобилен състезател и механик, който се връща към живота след 15 години в затвора, разказват  Калин Врачански, Башар Рахал, Снежана Макавеева, Пламен Манасиев, Веселин Калановски, холивудският актьор Майкъл Медсън, Съли Ерна - фронтмен на Godsmack, моделът Лиляна Станаилова и самият Блатечки.

"Бензин“ е първият български филм, който ще достигне до повече от двадесет населени места у нас без киносалони, благодарение на проекта „Пътуващо кино“.

Играя една гад в целия филм. До сега играя винаги някакви сладникави неща, а в „Бензин“ точно обратното“, сподели Калин Врачански по време на предпремиерната прожекция. Неговата колежка Снежана Макавеева допълни, че екшънът е много вълнуващ, защото освен адреналин има и любов.

Историята на "Бензин" е много дълга. Блатечки завъртя камерите преди четири години в партньорство с продуцентите Димитър Митовски, Димитър Гочев и Росен Цанков. После гръмна скандалът с неизплатени от продуцентите хонорари по другите им филмови проекти. В крайна сметка  Блатечки все пак успя да завърши филма, който феновете очакват като българската версия на "Бързи и яростни".

В България най-трудно е да се финансира такъв филм.  „Бензин“ е мащабна продукция за нас, което означава, че е и много скъп. Опитахме се да го финансираме извън помощта на държавата, но трябваше да намерим поне още три пъти по толкова, за да завършим филма така, както искаме. Ако филмът има успех, мисля, че ще проправим път за следващите продукции, разкри Асен Блатечки.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3950
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...