четвъртък, 22 Август 2019 21:10 ч.

Библиотекари групово ще месят хляб

22.07.2013   |   10:06
Прочетена: 2342   |
Коментари: 0
Библиотекари групово  ще месят хляб

Обредни погачи ще замесят на 25 юли библиотечни работници от Пловдив. Те ще покажат умения в импровизирана къща на хляба. Инициативата е част от Мрежата хлебни къщи в България по идея на д-р Надежда Савова - обявена за “Пътешественик на годината” 2012-а от National Geographic. Дейността координираме с БЧК в Пловдив, който е член на националната хлебна мрежа. Чакаме разрешение от община Пловдив за помещение, уточни за “Марица” д-р Савова.
Груповото месене на хляб под егидата на Мрежата хлебни къщи в България не е първото в града под тепетата. На 26 март тази година възрастни доброволци на БЧК-Пловдив замесиха обредни хлябове. Месец по-късно деца и младежи от център за социална рехабилитация и интеграция към дом за сираци “Рада Киркович” в Пловдив също майсториха чудни хлебни фигури и маски. По пътя на хляба преминаха също и деца с увреждания от ДЦДУ “Света Ана”, подпомагани от рехабилитатор, социални работници, психолози и възпитател.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...