понеделник, 19 Февруари 2018 05:32 ч.

Блогърка обвини терористи за убийството на Чуркин

Страхували се от сближаването с Турция
22.02.2017   |   21:10
Прочетена: 573   |
Коментари: 1
Блогърка обвини терористи за убийството на Чуркин

Известната руска блогърка Лена Миро (Елена Мироненко) смята, че руският представител в ООН Виталий Чуркин е убит. Според нея внезапен инфаркт като този на Чуркин застига само тези, които въобще не проследяват здравословното си състояние, съобщава политобзор.нет.

А руските дипломати, особено на такива длъжности, преминават регулярни изследвания и то при най-добрите специалисти. Самият Виталий Чуркин не е правил изключение.

Лена Миро е убедена, че смъртта на дипломата не е стечение на обстоятелствата. Според нея той е убит от терористи или от техните "нефтени спонсори".

Докато е на работното си място, на Чуркин му прилошава и впоследствие умира в болницата. Но според мнението на някои експерти истинската причина за смъртта на световноизвестния дипломат е съвсем друга.

Неотдавна в Турция бе хладнокръвно застрелян руският посланик Андрей Карлов. Убийството бе извършено от бивш турски полицай, свързан с Ислямска държава.

Терористите просто се изплашиха от успеха на коалицията Русия - Турсия - Сирия на Близкия Изток.  Миро смята, че тук може да се направи паралел със ситуацията в САЩ.

Отскоро начело на страната застана Доналд Тръмп, известен със инициативите си за сближение с Русия по редица въпроси, в това число и по проблемите на международния тероризъм.

Американският президент нееднократно е заявявал, че Щатите трябва да се съюзят с Русия и да започнат съвместна борба с основната световна заплаха в лицето на тероризма и Ислямска държава.

В редиците на повечето терористични групировки вече осъзнават, че такъв съюз ще доведе до пълната им ликвидация и то по всички фронтове.

"Убедена съм, че макар и да не назоват убийците, те ще бъдат намерени и наказани, а тероризмът в Близкия Изток ще бъде унищожен. Именно това ще е най-доброто, което може да бъде направено в памет на този забележителен руски дипломат Виталий Чуркин", смята Лена Миро.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3954
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...