вторник, 25 Февруари 2020 17:28 ч.

Борисов и Заев на първо заседание в Струмица

22.11.2017   |   16:34
Прочетена: 467   |
Коментари: 0
Борисов и Заев на първо заседание в Струмица

Правителствата на България и Македония ще проведат първото си съвместно заседание. Срещата на двата кабинета ще се състои утре в македонския град Струмица.

Тя ще започне с разговори на четири очи между министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев, последвани от пленарно заседание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Очаква се да бъдат подписани девет документа за двустранно сътрудничество в областта на външната политика, инвестициите, енергетиката, отбраната, туризма, телекомуникациите, инфраструктурата и реакцията при бедствия. Споразуменията са част от изпълнението на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство, подписан на 1 август тази година, подчертаха от "Дондуков 1".

От българска страна в заседанието ще участват вицепремиерите Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, както и министрите Валентин Радев, Николай Нанков, Нено Димов, Румен Порожанов, Ивайло Московски, Емил Караниколов, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова.

Преди началото на пленарното заседание Борисов и Заев ще поднесат венци пред паметника на президента на Македония в периода 1999-2004 г. Борис Трайковски, който загина в самолетна катастрофа в Босна и Херцеговина.

Предвидена е и церемония по връчването на специализирано превозно средство за хора с увреждания, което е дарение от България за Струмица. В началото на ноември кабинетът одобри отпускането на 70 000 лева за закупуването му. Дарението е в подкрепа на проект за социално включване на уязвими групи в община Струмица и създаването на условия за пълноценното участие на хората с увреждания в икономическия, социалния и културния живот в града, уточниха от Министерски съвет./Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...