сряда, 14 Ноември 2018 06:31 ч.

Борисов откри спортната зала на ПУ! /СНИМКИ/

Премиерът дава помещенията на жандармерията на ПУ, за да се довърши кампуса от игрища и парк
14.06.2012   |   14:04
Прочетена: 9644   |
Коментари: 21
Борисов откри спортната зала на ПУ! /СНИМКИ/

Когато дойдохме на власт в Пловдив нямаше нито една голяма зала, в София също. Това каза Премиерът Бойко Борисов при откриването на новата Учебна спортно-тренировъчна зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски".

Съоръжението беше изградено на терен от 17 617 кв. м. и е на стойност 4 млн. лв. 60% от средствата се осигуряват чрез държавно финансиране, а останалите разходи са собствени средства на Пловдивския университет.
Начало на строежа бе дадено през октомври 2011 година. Пълното оборудване на залата ще продължи до есента, като тя ще бъде изцяло готова за старта на новата учебна година.

Бойко Борисов съобщи, че в момента са в процедура на изземване на площта, където сега е жандармерията, за да се даде също на Пловдивския университет, с което площта на залата ще се разшири и там ще бъдат направени игрища и парк. Това може да стане в близките заседания на Министерски съвет. Борисов каза, че това е типов проект, който може да бъде заимстван от кметовете, който струва над 30 млн. лв., проектът може да им бъде предоставен безплатно. По този начин с тази зала Пловдивския университет става един съвременен университет с европейски вид.

Премиерът беше посрещнат с бурни аплодисменти от студентите и преподавателите в университета, при откриването на залата. Той седна на първия ред и започна да разглежда схемата на спортното съоръжение и да разпитва ректора на ПУ доц. Запрян Козлуджов, който структно му даваше обяснение.

На събитието присъстваха министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, областния управител Здравко Димитров,  кмета Иван Тотев, всички районни кметове и общински съветници от различни формации.

Борисов беше посрещнат с изпълнение на народния певец Николай Славеев, който изпълни песента "Излел е Делю хайдутин". След това думата взе доц. Козлуджов и заяви, че тази зала е специален подарък за всички студенти. После благодари на премиера, че е изпълни обещанието си от преди година за построяването на спортната зала. Борисов заяви, че този терен върху, който е построен залата са искали някой хора да го откраднат, но сега не могат защото има строеж. Той съобщи, че проекта на Колодрума е проектиран на ново и догодина залата ще бъде готова. На края Бойко Борисов преряза лентата и я сподели с областния управител Здравко Димитров и кмета Иван Тотев.

Снимки от Любен Баков

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7256
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...