събота, 20 Януари 2018 10:56 ч.

Борисов отсече: Избори на всеки 6 месеца

Няма да има кабинет след вота на 26 март, прогнозира лидерът на ГЕРБ
22.02.2017   |   11:03
Прочетена: 919   |
Коментари: 11
Борисов отсече: Избори на всеки 6 месеца

Не съм гадател, но е твърде възможно служебният кабинет да остане да управлява за по-дълго. Не виждам как могат да се направят коалиции в тази ситуация. Има антагонизъм, раздори - това показват  листите на ДПС и на повечето формации. Много трудно след изборите може да се седне на една маса да се постигне дори и това крехко съгласие, което постигнахме с ПФ, РБ и АБВ. С ПФ можем да седнем на масата, защото имаме и добри практики. Като цяло обаче изборният цикъл в България, който е бил на 4-5 години, сега е на 2, ще дойде време да е на 5-6 месеца.

БСП да признае - ние следваме твърдо политиката на ГЕРБ в отбраната, външните работи и всичко друго. Това, ако е така, ще ни направи съюзници. Тогава можем да седнем на една маса и да говорим за управление.

 БСП три месеца летяха със самолети по телевизията и обясняваха за националното предателство на ГЕРБ. Сега казват - ГЕРБ подписа (за разширеното присъствие на НАТО в Черно море, бел. ред.). Не ги ли е срам, аз ли бях оня ден в Брюксел?! Преди говореха, че когато даваш въздушното си пространство и за други самолети (еърполисинг), е национално предателство, а сега защо подписаха?!  Помня, когато ни питаха за флотилията, за предното разполагане. Има една приказка - не си пожелавай жената на ближния, да не стане твоя.

Нинова казала, че успяла да удари темелите на ГЕРБ в строителството и еврофондовете. Казах на колегите - дайте да видим къде са темелите на БСП, да ги удряме и ние. Но се оказа, че нямат едно направено нещо. Атакува се високото дърво, плодното дърво, това, което ражда. Какво да им атакуваш на тях, кметове нямат. Дори не знаят какво са подписвали в НАТО.

В листите на ГЕРБ действително има нови лица, за разлика от "новите" на БСП, някои от които познавам от 25 години. Мажоритарните избори са това - трябва да търсиш най-известните лица, а не който разсъждава най-трезво. И ние сме се поддали  на всеобщата лудост.

България в ЕС и НАТО се превръща целенасочено в клише. Да говориш срещу канцлера Меркел, те прави горд,  макар и само в твоите очи. Пари са давани на българите единствено от ЕС. И затова "модерното" е да се опълчим на всички тези, които влагат милиони евро у нас.

В момента се подготвя почвата към твърдата ръка. Този модел го знаем. При него накрая всички мислещи различно отиват в Белене. Всичко е ясно, знае се кой какво може да прави, оставям на инстинкта на хората да изберат това, което е по-добре.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
540
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...