петък, 19 Януари 2018 14:55 ч.

Брад Пит се побратими с архитектурата

Айшвария Рай, Карла Бруни и Самюел Джексън луднаха по манията да проектираш
19.02.2017   |   22:10
Прочетена: 610   |
Коментари: 0
Брад Пит се побратими с архитектурата

Рем Колхас може да е журналист, писател и сценарист, преди да стане архитект, но пък Брад Пит е холивудската супер звезда с амбиции в архитектурата. Много холивудски актьори, известни певци и звезди от шоу бизнеса се оказват фенове на архитектурата и дизайна. Поне до момента, в който разбират, че всъщност се захващат с нещо много трудно. И така се връщат към далеч по-перспективния и печеливш шоу бизнес.

Даниела АРНАУДОВА

"Снимането във филми е моята работа, а архитектурата - моята страст", призна холивудската звезда Брад Пит в интервю за The Telegrpah. Още през 2007-а той основа благотворителното дружество Make It Right (Направи го правилно), където си сътрудничи с извести архитекти, сред които и Франк Гери. Целта на проекта е построяването на домове за общности в нужда. Така бяха построени стотици жилища в разрушения от урагана "Катрина" Ню Орлиънс. След това отдаденият на страстта си актьор се пробва да стане и дизайнер на екологичен хотел в Дубай. За всеобщо удивление на феновете си той продължава да следва мечтата си - да върви по стъпките на своя любимец култовия архитект Франк Лойд Райт.

По архитектурата залитат и други знаменитости от екрана. Айшвария Рай е на 21 години, когато учи архитектура в Raheja College of Arts, а за да си плаща таксите, позира като модел. Само че изразителните синьо-зелени очи и перфектната форма на лицето бързо я изстрелват до титлата Мис Свят.

Бившата първа дама на Франция Карла Бруни - Саркози е само на 19 години, когато се записва да учи архитектура в Сорбоната. Но и тя изоставя ученето, за да развие кариерата си на модел, певица и актриса.

Запален по дизайна е и актьорът Самюел Джексън. Той първо посещавал колеж в Атланта, където е учил подводна биология, ала по-късно се прехвърля в архитектурата. Рапърът Ice Cube пък учил архитектура и чертане в техническия университет във Феникс.

Брад Пит се побратими с архитектурата

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
368
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...