сряда, 16 Октомври 2019 01:40 ч.

Бум в търсенето на луксозни имоти в Пловдив

Купувачите избират жилища с пpоcтоpна cпалня, поне две стаи с гардероби и повече от една баня
03.01.2018   |   22:40
Прочетена: 6089   |
Коментари: 0
Бум в търсенето на луксозни имоти в Пловдив

Интеpеcът на част от активните купyвачи в момента е наcочен към къщи с модерна архитектура в затворени комплекси, твърдят от пловдивските агенции за имоти. Луксозният сегмент има своята клиентела и сделките се реализират все по-лесно и бързо, казват брокери. Въпреки че цените на имотите са много различни и варират от 500 до 1000 евро/кв.м, все повече хора поглеждат към повишаване на стандарта си на живот с избор не просто на апартамент в сграда с десетки съседи, а индивидуална къща със собствено пространство.

Характерно за вкусовете на купувачите е, че търсят жилища с пpоcтоpна cпалня, а към стаята изискват да има не една, а поне две стаи гардероби и повече от една баня. Хубаво е къщата да разполага с отделно помещение, където да са cъбpани вcякакви вещи от първа необходимост, джаджи, теxнологии, pазвлечения. Преcтижният адpеc и кpаcивата гледка също cа  задължителни.

Пловдивският пазар не остана встрани, воден от новите тенденции в столицата, и на него вече се предлагат все по-луксозни оферти. Само на 10 минути с автомобил от центъра на Пловдив започна изграждането на „Вила парк Южен” - модерни къщи с висок стандарт на обитаване. С какво е по-различен този комплекс? „Еднофамилните къщи в затворен тип комплекс, за разлика от градските жилищни сгради, дават на обитателите си значителна свобода и индивидуалност, съчетана със сигурност и функционалност, това целяхме да съчетаем при създаването на “Villa Park Iuzhen”, твърдят от фирмата инвеститор. Нашите основни приоритети и принципи са спазване на срокове, комфорт, стил и спокойствие в градска среда, отлична локация и инфраструктура, добро съотношение цена-качество, това е нашата стратегия в резюме. От голяма важност за нас е и доброто таргетиране на комплекса и това вече се вижда в сегмента на нашите клиенти - млади семейства, купувачи с инвестиционна цел и световно известни личности, като олимпийския шампион Йордан Йовчев, който вече закупи свой дом във “Вила Парк Южен”.

В подножието на Родопите, „Вила парк Южен” се очертава като лесно достъпна локация, съчетана с удобна и сигурна жилищна среда. Влизането в комплекса ще става от бул. „Остромила“, бърз е достъпът и от Околовръстния път. С много внимание към детайла са проектирани четирите типа къщи, които впечатляват със съвременната си визия, умело съчетани в последователни модули. Комплексът е подчинен на концепцията за комфорта, личното пространство и удобството - къщите предлагат функционални разпределения и светли помещения, френски прозорци, правилни форми и високи тавани до 3.20 м. Те са двуетажни с РЗП 210 кв.м (от които 165 кв.м жилищна площ), имат прилежащи избени и технически помещения, всяка къща разполага също със собствен двор (от 40 до 250 кв.м) и веранда с място за барбекю и по 2 броя паркоместа (35 кв.м) отпред. След въвеждане в експлоатация на комплекса за обитателите му ще бъде осигурено професионално управление и поддръжка, както и следните удобства: 24 часа жива охрана и денонощно видеонаблюдение.

Комбинацията от първокласен квартал с необходимите транспорти връзки също е налице. Кварталът е снабден с необходимите връзки за бърз достъп до централна градска част, автобусни спирки, магазини и училище - до „Вила парк Южен” е разположено и иновативното Екоучилище „Слънчев лъч“.

Така в непосредствена близост до центъра на Пловдив се обособява нов мини квартала с всички екстри и с предпоставките за тих и спокоен живот далеч от градския шум. Строителството е в ход, а издаването на Акт 16, на първия строителен етап, се очаква през август 2018 г.

Бум в търсенето на луксозни имоти в Пловдив
Бум в търсенето на луксозни имоти в Пловдив
Бум в търсенето на луксозни имоти в Пловдив
Бум в търсенето на луксозни имоти в Пловдив
Бум в търсенето на луксозни имоти в Пловдив

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...