неделя, 21 Януари 2018 18:05 ч.

БЧК избира новите си шефове пред погледа на Тотев

21.02.2017   |   14:22
Прочетена: 526   |
Коментари: 3
БЧК избира новите си шефове пред погледа на Тотев

„Моето присъствие е показател за благодарността на Община Пловдив и пловдивчани за това, което прави Българския червен кръст през всичките тези години. Нека дейността Ви да е все така насочена към най-уязвимите групи от обществото, към хората, имащи най-голяма необходимост от подкрепа, която да идва от всички възможни страни“, с тези думи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се обърна към делегатите на днешното 65 -то областно отчетно-изборно събрание на Българския червен кръст.


То се провежда в присъствието на кметове на съседни общини, представители на различни социални институции и организации, на председателя на Българския червен кръст акад. Христо Григоров и генералния директор - проф. Красимир Гигов.


„Като една голяма институция в Община Пловдив също помагаме на социално-слабите граждани и хората в нужда. А в партньорство с Червения кръст правим максималното да накараме те да се почувстват по-добре в този труден живот. Убеден съм, че в следващите години ще имаме още много проекти и ще имаме възможност да работим заедно, така че да направим живота на нашите съграждани още по-добър“, заяви още кметът Иван Тотев и пожела успех.


По време на събранието беше представен отчет на дейността на БЧК за периода 2013-2016 година, от който стана ясно, че областната организация разполага с 11927 членове, а през последните 4 години не е спирала работата по привличане, обучение и ефективното използване на доброволци от различни възрастови, професионални и социални групи.

 

Реализирани са и много благотворителни кампании и проекти, като – програма „Хранителна банка“, социална трапезария, коледни кампании, отбелязване на Международния ден на възрастните хора, Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, Деня на доброволеца, на кръводарителя, антиспин и други.


По-късно през деня предстои да бъдат избрани и новите ръководни органи на Областния съвет на Българския червен кръст./Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
796
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...