понеделник, 19 Март 2018 05:02 ч.

Бъдещи инженери учат със софтуера на "Еърбъс"

Техническият университет откри лаборатория с най-висок клас технологии
18.02.2017   |   17:44
Прочетена: 509   |
Коментари: 0
Бъдещи инженери учат със софтуера на "Еърбъс"

Студенти от филиала на Техническия университет в Пловдив вече ще се обучават на софтуера, който се използва при разработването на самолетите „Еърбъс”.

Той ще е на разположение  в новата лаборатория за CAD/CAM/CAЕ технологии, която бе открита вчера в резултат на партньорството на вуза с представителите за България на френския софтуерен гигант "Dassault Systemes" - фирма "Хайкад Инфотех".

От университета обясниха, че CAD/CAM/САЕ системите са основен инструмент в професията на бъдещите инженери и представляват приложен софтуер за проектиране, разработка и анализ на индустриалните изделия. 

За обучението на младежите компанията е дарила на филиала лицензи за ползване на високотехнологичния инженерен софтуер.

Той ще се прилага от първи курс до завършване на магистратура за младежи от  7 специалности: авиационна техника и технологии, транспортна техника и технологии, машиностроене и уредостроене, машиностроителна техника и технологии, мехатроника, електроника, автоматика, информационна и управляваща техника.

Според декана на Факултета по машиностроене и уредостроене доц. Д-р Пепо Йорданов обучението с новите системи ще направи студентите изключително конкурентни на пазара на труда. Млади инженери, умеещи да работят с CAD/CAM/САЕ продукти от най-висок клас, могат да разчитат на по-висока стартова заплата.

Доскоро бизнесът в района ползваше CAD/CAM/САЕ системи предимно от среден клас. Но с развитието на Тракия икономическа зона и навлизането на високотехнологични европейски фирми, особено от автомобилната индустрия, работата със системите от висок клас вече става стандарт и  в обучението на кадри. /Марица.бг

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4373
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...