понеделник, 19 Март 2018 04:48 ч.

Бъдещи лекари отиват на фест на медицинските университети

Вузът качва бъдещите доктори на сцена в първи фест на медицинските университети
23.02.2017   |   14:15
Прочетена: 1510   |
Коментари: 3
Бъдещи лекари отиват на фест на медицинските университети

Медицинският университет търси талант. Само че без  Асен Блатечки, Ицо Хазарта, Михаела Филева и Любен Дилов-син в журито като в телевизионния формат. Без крупна сума за победител и даже без първенец, а на олимпийския принцип, че самото участие е победа. Обаче с кастинг, за да се изберат най-добрите, които да се качат на сцената с микрофон вместо с лекарски слушалки.  

Вузът, който готви под тепетата бъдещите кадри за здравеопазването, организира първи национален фестивал на Медицинските университети в България. Той ще се проведе на 24 и 25 март в амфитеатралната зала на Аула „Магна” в Стоматологичния факултет. Изпълнителите ще са от медицинските университети в Пловдив, София, Варна, Плевен и от Медицинския факултет на Тракийския университет.

Идеята се родила на съвещание на ректорите на медицинските вузове в страната и в унисон със стратегията на ректора проф. Стефан Костянев да стимулира студентския живот извън аудиториите чрез спорт и изкуство.

Вече са се записали над 71 участници от четирите висши училища у нас, а за талантите на МУ под тепетата кастингът е утре в Аудиторния комплекс.

Регламентът е всеки участник да се представи в рамките на 5 минути. Може да е с музикално изпълнение, танц, театрален скеч, видео.

Студентите от МУ-Пловдив дават силна заявка със своя Госпъл хор от чужденци и с танцовия си състав „Медик”. Вече са се регистрирали обаче и още кандидати да участват във феста. Заявките надхвърлят дузина. Конкуренцията ще е жестока, тъй като по регламент всеки от медицинските университети има право да се представи само с 5 изпълнения.
Другите вузове вече са уточнили кого ще изпратят. Към момента най-внушителна е  плевенската група - с над 40 участници. Само в представянето на индийски танц ще се включат 18 от тях.  Фестът обещава много колорит с традиционни танци на различни култури, тъй като в медицинските висши училища следват много чужденци.

Проявата през март ще е с вход свободен и без състезателен характер.

А на кастинга утре изпълненията ще гледа комисия с представители от студентската общност и ръководството. Ще бъде отчетен и вотът на публиката. Организаторите предвиждат да проведат анкета, като всеки зрител подреди свой топ 5.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4373
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...