петък, 19 Януари 2018 15:10 ч.

Бюрото за карти се маха от гарата

След реконструкцията на фасадата започва ремонт в чакалнята
13.11.2017   |   06:45
Прочетена: 2189   |
Коментари: 0
Бюрото за карти се маха от гарата

Бюрото за карти за градския транспорт, което се намира в чакалнята на Централна гара, скоро ще се премести на нов адрес. От 1 декември картите за ученици, студенти, пенсионери и инвалиди ще се издават до автогара "Родопи" в стъклената сграда с табела "Триумф", където и преди имаше гишета, предупреди Веселина Топалова от фирма "Автобусни превози - Пловдив".

След 1 декември всички бюра започват да издават карти за 2018 г. Цената за ученици, студенти, пенсионери и инвалиди си остава същата - 16 лева на месец. Тя от няколко години не е променяна. Догодина ще продължаваме да се возим в градския транспорт срещу същия билет от един лев, както беше казал наскоро кметът Иван Тотев. 

Причината за преместването на бюрото от Централна гара е, че там стартира основен ремонт. Фасадата на сградата, която се води паметник на културата, почти изцяло е реставрирана. Майсторите ще приключат работата до края на ноември. Обликът на централното здание на гарата е коренно променен. Възстановени са всички орнаменти, част от които са били изгубени или похабени, старата дограма е подменена с PVC в кафяв цвят, всеки детайл е съгласуван с Националния институт на паметниците на културата.  Грозните козирки на челния перон са махнати и на тяхно място са монтирани нови. Успоредно с това ще се работи вътре в сградата, която не е ремонтирана от средата на миналия век. Ремонтът се извършва от концесионера  - фирма "Централна гара - Пловдив".


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
368
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...