сряда, 18 Юли 2018 09:41 ч.

Бягството от закона вече е мисия невъзможна

03.01.2018   |   09:55
Прочетена: 735   |
Коментари: 0
Бягството от закона вече е мисия невъзможна

През 2017 г. бяха отчетени опити на търговци да заобикалят запечатването на обект като административна мярка, съобщават от НАП. Това ставаше чрез прехвърляне на стопанисването на заведението, склада или магазина на друго юридическо лице в рамките на един ден. На пожар начетените търговци преназначаваха персонала, прехвърляха касовите апарати, преподписваха нови договори с наемодателите и доставчиците.

С последните промени в ЗДДС бе прието, че подлежащият на запечатване обект ще бъде затворен независимо от евентуална промяна в субекта, който го стопанисва. Това значително ще намали опитите за заобикаляне на закона. Условието за това е към момента на запечатване на местата, които се стопанисват от трето лице, то да знае, че обектът ще бъде запечатан.

Обявяването на подлежащите на запечатване помещения в сайта на НАП води до презумпцията, че всяко трето лице знае факта на предстоящото запечатване. До същата презумпция води и поставянето на трайно закрепено съобщение на търговския обект, подлежащ на запечатване.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5918
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...