вторник, 20 Февруари 2018 05:31 ч.

Васил Иванов показа приятелския кръг в Нова

20.04.2017   |   08:22
Прочетена: 2616   |
Коментари: 15
Васил Иванов показа приятелския кръг в Нова

Фейсбук завря след скандала с Васил Иванови твърденията му, че си тръгва от Нова телевизия заради цензура. Бившите му, вече, колежки се обединиха, за да защитят шефката на новините на Нова телевизия Дарина Сарелска.

Ето какво написа Ани Салич: „Васил Иванов и Дарина Сарелска започнаха тема, която засяга всички ни, не само нас журналистите, но и зрителите, читателите и слушателите. Манипулацията, цензурата и автоцензурата са познати по целия свят, не твърдя,че са непознати и за България, НО в този случай говорим за конкретна медия и конкретен професионалист, а той се казва Дарина Сарелска - жената, която според мен има най-адекватното мислене на телевизионер по отношение на живото предаване.

Дарина е шефката, чиято врата е винаги отворена за нейните подчинени, така че ако имат въпроси да попитат навреме. Дарина е тази, която се опитва да се постави в кожата на героя на репортажа, било той беден или непознат.

И най-вече Дарина е тази, която постави в нормална рамка работата на нюзрума, тоест днешните новини се обсъждат на оперативка с още 20 души продуценти и водещи, които всички заедно решават кои новини как и кога да бъдат представени. За сравнение, при моята 13 годишна работа като новинар в БТВ аз НИТО веднъж не съм присъствала на подобна оперативка и никога не са ме питали за моето мнение за първа новина или за която и да е конфликтна информация, както сега се случва в Нова.

А на Васил, когото уважавам заради смелостта и последователната му работа като журналист, мога да пожелая само да не спира да работи и да разследва милионните поръчки и корупция в България. Тогава името му ще остане със сигурност в историята на българската журналистика.”

Анна Цолова също обяснява своята гледна точка: „Чуйте, вижте, прочетете какво казва Дарина Сарелска - факт по факт! А ето какво мисля аз - станахме свидетели на активно мероприятие, в което "журналистика" е последната дума, която може да бъде употребена.

Манипулация, подмяна и плонжиране пред силните на деня! Една от целите на тази постановка е всички да сме в калта. Да няма добри! Върху мен не е оказван натиск да не говорим за обществени поръчки на ГЕРБ. Ще си направя труда да направя справка колко пъти сме показвали разследвания в предаването "Здравей, България" по темата. Включително и на Васил Иванов.

А въпросното разследване за кмета на Неделино е показвано и коментирано в сутрешния ни блок поне 5 пъти. Общо в ефира на Нова - 37 пъти. Факти!!!!! Нямам претенцията да се титулувам с разни награди - не съм била журналист на годината, но никога няма да се гордея, ако съм била Полицай на годината. Едното е полицай, другото е журналист. Доста "колеги" забравиха, че има разлика.

Професията ни отдавна стигна дъното. Бялото се нарича черно и обратното. Ежедневно!!! Много ми се иска да вярвам, че и след днешното дъно, има начин за оттласкване!!!” В коментари под статуса й обаче има много хора, които я контрират.

Преди няколко часа той публикува обща снимка на Ани Цолова, Миролюба Бенатова, Деси Стоянова и Дарина Сарелска и е написал:

„Тази сутрин в Здравей България ще ме плюят две от тези неразделни приятелки, дошли от bTV в Нова телевизия, за да "наложат истинския журналистически стандарт". Доведе ги Дарина Сарелска (долу вляво). Аз естествено не съм поканен.

Тези неразделни приятелки не спряха да ме плюят и обиждат от деня, в който реших да кажа и покажа истината за Сарелска и налаганата от нея цензура към мен. Нарекоха ме "кал","дъно" и какво ли още не. И ме обвиниха, че съм записвал "колеги". Ами аз ако не бях записвал, сега щяха да ме наричат открито "лъжец". Понеже познавам манталитета на "колегите" се застраховах.

Обидите на тези неразделни "гуру" в журналистиката не ме засягат - точно от тях не. Засягам се от хора, които уважавам. А тези тук - едната Къртица от Златоград, другата - понастоящем чрез огромен бюджет, отделен за нея от шефката Сарелска, тя основно пътува по света за да прави истинска журналистика - да види как някой българин в Маями или Лос Анджелис си прекарва деня.

Все по такива приятни места. От време на време се разхожда за включвания на живо от европейски столици - за да съобщи на живо новини... които й диктуват в слушалката от международния отдел на Нова в София. Другата от тази компания беше добро момиче, дойде преди време от Червен Бряг или някъде от този район.

Без дори да е разговаряла с мен започна обидите. Без дори и 1 процент да допусне, че може да имам право и поне да ме попита. Но, това е "елитът на журналистиката" у нас и няма повече да сея ерес срещу тях.

Те нека ме обиждат. Нищо, че се правят, че няма записи. А записите направих с колеги, за които имах съмнения, че си говорим едно и ако реша да предприема съпката, която предприех, ще застанат под команда срещу мен за да запазят заплатките си и ще ме нарекат в хор с Къртицата Сарелска и нейните приятелки "лъжец".

Бях решил да не пускам записите, ако Марин Николов има доблестта да каже онова, за което и двамата се ядосвахме и коментираме почти година. А то още същия следобед, след като Сарелска им дава знак в нюзрума, всички те по едно време, в един и същи час пуснаха в профилите си съобщения, че лъжа и, че не са чували за цензура. Марин също. Ако не го беше направил, бях решил да не използвам записа с него. Но...”

Изцточник: Блиц

 

Един от тях е карикатуристът Христо Комарницки, който пише: „Мислех да не се намесвам, но истеричните крясъци: „В Нова телевизия няма цензура!” ме провокират. Много добре помня как преди година буквално изтрихте колегата Чавдар Николов. Поне си замълчете гузно!” Дарина Сарелска се включва в дискусията и пише статус, който изтрива няколко часа по-късно:

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/obshtestvo/vasil-ivanov-prorocheski-obyavi-predi-chasove-tazi-sutrin-v-nova-tv-shche-me-plyuyat-dve-ot-nerazdelnite-shurobadzhanachki_news505905.html

 

Коментарът на Христо Комарницки
Коментарът на Христо Комарницки
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3973
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...