петък, 20 Септември 2019 22:40 ч.

Венецуела национализира активите на "Дженерал мотърс"

24.04.2017   |   22:05
Прочетена: 1113   |
Коментари: 0
Венецуела национализира активите на "Дженерал мотърс"

Компанията "Дженерал мотърс"обяви, че прекратява дейността си във Венецуела, след като активите са били иззети от властите. Заводът на GMV беше неочаквано отнет от властите, като бе попречено на нормалната работа.

Освен това други активи на компанията, като автомобили, бяха незаконно конфискувани от нейните обекти, заяви венецуелското поделение на "Дженерал мотърс" "Дженерал мотърс венесолана" (GMV) в имейл.

"Дженерал мотърс" ще продължи да осигурява сервизно обслужване и части за клиентите си чрез своите оторизирани дилъри.

Изпитващото финансови затруднения социалистическо правителство на венецуелския президент Николас Мадуро е дарило 500 000 долара за церемонията по официалното встъпване в длъжност на американския му колега Доналд Тръмп, сочат данните на Комитета по встъпване в длъжност.

Според информацията, която е предоставена на Федералната избирателна комисия на САЩ, "Ситго петролеум", американското поделение на венецуелската държавна петролна компания ПДВСА, е един от най-големите корпоративни дарители за проявите около церемонията.

Дарението е по-голямо от това на някои американски корпоративни гиганти, сред които "Пепси" (250 000 долара), "Уолмарт" (150 000 долара) и "Върайзън" (100 000 долара) и е равно с това на "Джей Пи Морган Чейс" и "Ексън", всяка от които е дарила по половин милион долара. По-голяма е сумата, предоставена от "Банк ъв Америка" - 1 млн. долара.

Общо набраните средства за празничните прояви около встъпването в длъжност възлизат на рекордните 106,7 млн. долара, сочат данните на властите.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...