четвъртък, 22 Февруари 2018 14:24 ч.

Ветко и Маринела посрещат министрите от ЕС

Европейските лидери и чиновници ще спят и закусват в бившия "Кемпински-Зографски" срещу 217 лв. на вечер
14.09.2017   |   07:30
Прочетена: 4397   |
Коментари: 0
Ветко и Маринела посрещат министрите от ЕС
Автор на снимката: dailypress.bg

Пловдивските хотелиери Ветко и Маринела Арабаджиеви ще посрещат основната част от гостите за българското председателство на Европейския съюз, което стартира на 1 януари 2018 година. Това става ясно от съобщение в сайта на ведомството, управлявано от министър Лиляна Павлова.  

Фирма "ВГ" АД е спечелила обществена поръчка за "настаняване за ръководителите на делегации и техните придружители при провеждане на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз“. Предложението на кандидата съответства на изискванията, посочени в техническата спецификация, а общата предложена цена за цялостно изпълнение на поръчката не надхвърля определения финансов ресурс, се казва в мотивите за избора на изпълнител. Гостите от Европа ще нощуват и закусват в хотел "Маринела" срещу 217,12 лева без ДДС на вечер. Общата цена за цялостно изпълнение на поръчката при 1808 броя нощувки е в размер на 430 249,76 лева.  

За поръчката бяха подадени три оферти -  от "ОССМО" АД, "АргусТравел Интернешънъл" ЕООД и "ВГ" АД. При проверка на документите обаче експертите са открили несъответствия в предложението на "Аргус Травел Интернешънъл" ЕООД  и фирмата е отстранена заради предоставяне на документи с невярно съдържание.  

"ОССМО" АД и "ВГ" АД бяха допуснати до следващия етап на обществената поръчка - публично отваряне на ценовите оферти. След извършени проверки от страна на комисията в ценовото предложение на „ОССМО“ АД са констатирани редица несъответствия. Установено е, че участникът е подал противоречива, невярна и подвеждаща информация с цел доказване на съответствие с предварително обявените условия на поръчката. В качеството му на посредник на туристически услуги "ОССМО" АД оферира цена, два пъти по-ниска от предлаганата за настаняване в 5-звезден хотел от собственик на хотелска база. След поискани допълнителни разяснения от "ОССМО" АД и след извършване на допълнителни насрещни проверки със съответните хотелски бази комисията установи категорични несъответствия в предоставените информации. Двата предложени от участника хотела декларират, че категорично отказват да предоставят хотелска база при условията, декларирани от посредника "ОССМО" АД. Това е причината участникът да бъде отстранен, а за изпълнител е избрана "ВГ" АД. Компанията притежава и управлява петзвездния хотел "Маринела" в София. Преди известен като "Кемпински хотел Зографски", той е построен на площ от 30 000 кв. м и е един от най-големите в София.

От 1979-а до 1991-ва хотел "Витоша Ню Отани" е единственият член на "Ню Отани международни хотели" в Европа. От 1991 г. до 1993 г. е независим хотел "Витоша" - София, а от 1993 до 1995 - част от Summit International Hotel. След 1995-а хотелът е част от InterContinental Hotels and Resorts, а от 1996-а до 1997-а - хотел от международната верига Зографски. В края на 2014 г. компанията е придобита от Виктория Груп ВМ на пловдивския бизнесмен Ветко Арабаджиев.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4012
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...