вторник, 20 Март 2018 23:23 ч.

Вижте печелившите от томболата на район "Централен"

Изтеглиха имената на късметлиите от томболата за специалната прожекция на „Дъвка за балончета“
07.12.2017   |   13:20
Прочетена: 488   |
Коментари: 0
Вижте печелившите от томболата на район "Централен"

Лидия Генева и Янко Кафалиев са имената на печелившите от томболата на „Централен“, които печелят две покани за двама за специалната прожекция на филма „Дъвка за балончета“ и среща с екипа: Станислав Тодоров – Роги, режисьор на филма, Теодора Духовникова и Иван Юруков и техните колеги, сценаристи и организатори от София.

Събитието ще се състои три дни след националната премиера - на 11.12.2017 г. в кино „Арена“, Мол Марково Тепе. На срещата с екипа в 20.00 ч. могат да присъстват всички, които имат интерес да срещнат българските артисти и да се снимат с тях.

Георги Стаменов и екипът му решават да се впуснат в организацията на това събитие, тъй като считат, че в „Централен“ жителите пазят и се гордеят с миналото на града. Въпросите, свързани с 80-те години на миналия век, са избрани съвместно с автора на „Пловдивски алманах“, Димитър Райчев, който също ще бъде гост на събитието

„Годините на 80-те са символ на няколко поколения. Те носят свой собствен дух. Благодаря на екипа на филма, че ще направят подарък и на град Пловдив с гостуването си.“, коментира Георги Стаменов.  

“Дъвка за балончета”, който излиза по кината на 8 декември припомня най-доброто от романтичния жанр, останал на заден план в българското кино през последните десетилетия. Лентата разказва и за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета.

Лентата действа като “машина на времето”, връща ни към най-щастливите ни години, кара ни да преживеем отново детските спомени и първата любов.”, обясняват от екипа”.

Зад сценария на “Дъвка за балончета”, който спечели наградата на “Златна роза” преди броени дни, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, създали и сценариите на популярните български сериали – „Под прикритие”, „Стъклен дом”, „Революция Z” и др.  Режисьор е Станислав Тодоров – Роги, който стои зад едни от най-добрите съвременни български комедии като „Столичани в повече” и „Тя и Той”. Зад камерата е Владимир Михайлов – оператор на "Пансион за кучета", "Лора от сутрин до вечер" и "Четвъртата власт".

Филмът „Дъвка за балончета“ може да бъде гледан от 8-ми декември по кината в цялата

Вижте печелившите от томболата на район "Централен"
Вижте печелившите от томболата на район "Централен"
Вижте печелившите от томболата на район "Централен"
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4438
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...