сряда, 22 Януари 2020 12:59 ч.

Внасяме нелегално препарати за растителна защита за 60 млн. евро

16.01.2018   |   20:43
Прочетена: 1178   |
Коментари: 0
Внасяме нелегално препарати за растителна защита за 60 млн. евро

Търговията с фалшиви и нелегални препарати за растителна защита да се криминализира. За това апелират от Асоциация растителнозащитна индустрия България /АРИБ/ и от Българската асоциация за растителна защита /БАРЗ/. Петър Николов, шеф на БАРЗ и бивш директор на Националната служба по растителна защита съобщи в Пловдив, че по неофициални данни нелегалния внос на РЗ препарати в България, е за 50-60 млн. евро за година. Данните бяха предоставени на форум в Аграрния университет по случай 122 години растителна защита в България. Той уточни, че до преди няколко години препаратите се внасяли основно от Турция, но от скоро идвали и от Украйна и се продавали у нас на двойно по-ниска цена.

Имаме подкрепа от различни институции, сега топката е в Министерство на земеделието да предложи промяна в Наказателния кодекс, коментира Нели Йорданова, председател на АРИБ. Тя подчерта, че по инициатива на ЕС от тази година с Европол ще се провеждат акции по залавяне на нелегални препарати и ментета.

Внасяме нелегално препарати за растителна защита за 60 млн. евро

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...