сряда, 17 Юли 2019 23:28 ч.

Военен блудства с невръстните дъщери на приятели

28.11.2017   |   12:33
Прочетена: 2334   |
Коментари: 0
Военен блудства с невръстните дъщери на приятели

Военен е блудствал с двете малолетни дъщери на свои близки приятели. Момичетата са на 8 и 11  години, а мъжът е техен съсед. Семейството с двете насилени деца живеело на първия етаж в блок в близко до Пловдив село, а военният имал апартамент на горния етаж. Двете семейства били много близки, често се случвало някой от възрастните да гледа всички деца. Насилникът решил да се възползва от доверието на малките и ги накарал да се съблекат. Той има син, който е дете с увреждане, и за да покаже на момичетата, че това, което иска от тях, е нормално съблякъл и своето момче. После блудствал с двете момичета – и заедно, и поотделно. Потресаващия случай изнесе управителят на фондация „Джендър алтернативи” Милена Кадиева, която представи проект за борба със сексуалното насилие.

„Понякога децата си измислят ужасни неща. В случая обаче за съжаление нямаме никакви съмнения в данните, които са изнесли децата. Разказите им се припокриват, но двете момичета не използват еднакви думи, всяка със свои думи описва една и съща ситуация. А и всяко от момичетата дава чисто анатомични описания на половите белези на насилника”, обясни Кадиева. Родителите на двете момичета били стресирани до степен да обмислят да напуснат жилището си и дори населеното място, за да прекъснат изцяло контакта с насилника. По случая е сезирана прокуратурата.

Случаите на сексуално насилие над деца са много, въпреки че точна статистика няма, защото това е тема, по която много се мълчи, каза още Милена Кадиева. Тя даде пример с разпитите в Синята стая, където се разговаря с деца, жертви или замесени в престъпления. За 5-те години от откриването на Синята стая в Пловдив, там са разпитани 112 деца. В 83 на сто от случите е ставало дума за сексуални посегателства върху тях – изнасилвания, блудства или сексуален тормоз. Затова фондация „Джендър алтернативи” планира да разкрие по европроект център за работа с жертви на сексуално насилие в Дом „Левски”, където вече се работи по случаи на домашен тормоз.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...