сряда, 16 Октомври 2019 01:32 ч.

Вълчан Петров и д-р Невен Енчев раздадоха „Топъл обяд”

22.12.2017   |   16:57
Прочетена: 1225   |
Коментари: 0
Вълчан Петров и д-р Невен Енчев раздадоха „Топъл обяд”

Почетният гражданин на Пловдив художникът Вълчан Петров и доц. д-р Невен Енчев раздадоха храна в кампания „Топъл обяд“ пред болница „Медлайн“ днес, на 22 декември, когато Православната църква почита деня на Великомъченица Анастасия.

Преди това творецът подари на президента на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите свой албум с картини с посвещение: „На Невен за кръста по пътя към съвършенството!“ и добави, че свързва съвършенството с Бога.

Гостът не скри възхищението си от хуманната инициатива в помощ на хора, изпаднали в нужда, която впечатлява със своето постоянство и се организира повече от 4 години.

Вълчан Петров сподели, че изпитва благодарност към медицината и докторите, на които много пъти е разчитало семейството му. „И най-изявеният художник попада в един момент от живота си в ръцете на лекаря. Когато му подари години или дни, творецът ще продължи да създава красота“, заяви гостът. И добави, че нерядко медицината се превръща в изкуство, защото нейни открития надживяват своите откриватели.

Един от най-знаковите художници на България участва не за първи път в благородни инициативи – подарявал е свои произведения за в благотворителност, правил е дарения за църквата „Св. Стефан“ в Истанбул, за пострадалите от земетресенията в Турция и Армения. „С удоволствие приех да участвам в „Топъл обяд“, защото акцията е пълна с топлота и човечност към хората, чието ежедневие е трудно. От сърце им желая да бъдат здрави и да получават грижи и внимание, дано повече представители на бизнеса последват примера на доц. д-р Енчев,“ заяви Вълчан Петров. Той сподели с доц. Енчев, че е горд, защото филмът „Слава“ на неговия син Петър Вълчанов и на Кристина Грозева е българското предложение за „Оскар“ за чуждоезична лента. 

Пловдивският предприемач и днес увери хората, че и през Новата 2018-а година ще осигурява топла храна всеки петък. Докато съм жив, за вас обяд ще има, щастлив съм, че кампанията се радва на подкрепата и съпричастността на все повече знакови личности у нас и в чужбина, заяви той.

 

 

 

Вълчан Петров и д-р Невен Енчев раздадоха „Топъл обяд”

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...