неделя, 25 Февруари 2018 13:42 ч.

Вярата излекува Варта от най-коварната болест

13.02.2017   |   20:20
Прочетена: 2354   |
Коментари: 3
Вярата излекува Варта от най-коварната болест

Преди време бях на смъртно легло, болна от рак на гърдата. Наложи се да ме оперират. Сега съм добре, защото силно вярвам в Бог. Човек трябва да вярва, но да вярваш силно - тогава постигаш успех. Това сподели вчера за "Марица" Варта Ампарцумян, дошла с две свои приятелки на литургията в "Св. Марина".

Сред първите още в 8,30 часа по стръмните стълби на църквата се качи 70-годишната Надежда Колева. Жената си помагаше с проходилка и обясни, че е имала счупена тазобедрена става, която наболява и след операцията. "Макар това и да са голи кости, те за нас са светии", рече богомолката за мощите на свети Лука. Пожела светецът да излекува всички болни, защото според нея той и сега помага. А за митрополит Николай с възторг каза, че е "съвършен в грижата си към хората". Още в първата година, откакто стана митрополит, донесе мощи от Атон, нека все така да е ревностен в любовта си към Бога и хората, пожела Надежда. 

В църквата имаше много млади хора и дори майки с бебешки колички. С Божия помощ да се закрилят всички православни християни и да са щастливи всички семейства, каза Георгия Петрова, довела шестмесечната си дъщеричка Дейзи-Наталия на литургията.

Колаж от общи снимки на учениците от СОУ "Св. Кирил Константин Философ" и митрополит Николай беше донесла директорката на училището Елена Костадинова. Разказа, че 150 ученици по свое желание изучават религия в извънкласни форми. Митрополията финансира обучението, обясни директорката. В Пловдив религия учат над 4000 ученици, а митрополията помага с учебници и организира конкурси.

Вярата излекува Варта от най-коварната болест
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4063
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...