петък, 18 Януари 2019 14:41 ч.

В кабинета "Орешарски": Проф. Иван Данов сменя Тихолов!

28.05.2013   |   09:37
Прочетена: 2143   |
Коментари: 5
В кабинета "Орешарски": Проф. Иван Данов сменя Тихолов!

Проф. арх. Иван Данов ще смени Калин Тихолов като министър на инвестиционните проекти в кабинета на премиера Пламен Орешарски. Това обяви самият той на влизане в президенството. Орешарски ще представи предложенията си за министри, след което се очаква президентът Росен Плевнелиев да издаде указ за гласуване на правителството в Народното събрание. Орешарски влезе на "Дондуков" 2 точно в 9,08 часа заедно с лидера на БСП Сергей Станишев. Данов е с академична биография и сериозен опит, и е със същия профил като на Тихолов, каза Орешарски. На въпрос за избора му на Цветлин Йовчев за министър на вътрешните работи, Орешарски изтъкна, че избира за постовете професионалисти с добра подготовка. Той подчерта още, че не вярва да има други гафове в кандидатурите, тъй като всички министри декларирали, че няма нищо съмнително около тях. Нямам достъп до архивите на спецслужбите, пък и това не може да стане в почивните дни, допълни Орешарски.

Калин Тихолов оттегли кандидатурата си, за да не затруднява диалога с гражданското общество, заяви кандидатът за министър-председател Пламен Орешарски.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...