понеделник, 14 Октомври 2019 14:58 ч.

В Карловско търсят новата Царица на розата

10.01.2018   |   17:30
Прочетена: 1166   |
Коментари: 0
В Карловско търсят новата Царица на розата

В началото на новата година община Карлово отправи красиво предизвикателство към девойките от Розовата долина на възраст между 16 и 20 години. Макар че Празникът на розите е в края на май, подготовката за него вече е в ход, а изборът на Царицата на розите се предшества от специална подготовка на кандидатките.
От вчера администрацията обяви записванията за участие в тазгодишния конкурс за Царица на розата 2018. Девойките, които искат да се впуснат в надпреварата за красота, умения за общуване с публиката и добра обща култура, ще могат да се запишат за участие до 30 март на e-mail [email protected] 

Конкурсът за избора на Царицата на розата вече е насрочен, той ще бъде на 18 май. А победителката ще сложи короната на Празника на розите и ще я носи цяла година, до избора на следващата Царица на розата. Фаворитката ще получи награда от 2000 лева, а за всяка от подгласничките също ще има премия - съответно по 1000, 700 и 500 лева. Освен това победителката ще има възможността да стане част от важните прояви на общината като лице на младостта и красотата на Розовата долина.

От средата на април се очаква да започне подготовката на момичетата за участие в конкурса за Царица на розата. По време на нея девойките ще научат повече на карловската маслодайна роза и празника, посветен на нея, на етикета по време на срещи и посещение на светски събития.

В Карловско търсят новата Царица на розата

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...