четвъртък, 22 Февруари 2018 01:00 ч.

В САЩ: Григор е повече от резултатите си

23.02.2017   |   13:40
Прочетена: 391   |
Коментари: 0
В САЩ: Григор е повече от резултатите си

Силната игра на Григор Димитров от началото на сезона продължава да намира сериозен световен отзвук. Един от водещите тенис анализатори в САЩ - Питър Бодо, се скъса да хвали Гришо в очерка си за старта на кампанията. Според него Димитров, както и Александър Зверев, са демонстрирали, че са "орисани" да постигнат пробив сред най-добрите в света на тениса, както и съвсем скоро да спечелят титла от Големия шлем. Той ги поставя сред претендентите за оставащите три турнира от Големия шлем.

"Ситуацията при Григор Димитров е малко по-усложнена спрямо Зверев. Провъзгласиха го за "Бейби Фед" още докато бе юноша. Но 25-годишният Димитров сякаш узря по-бавно и се забави с пълното си посвещаване на играта. Сега обаче направи силно начало на годината, подкрепено с качествено представяне при титлата в Бризбън и изключителни изяви на Australian Open", отчита Бодо.

Той определя като истински спектакъл мача между Рафаел Надал и Григор на полуфиналите в Мелбърн. Американският автор не пропуска да отбележи и популярността на родния талант по цял свят, която се дължи в не малка степен на личния му живот.

"Димитров е по-голяма звезда, отколкото резултатите му свидетелстват, частично заради неговата харизма и личните му връзки през годините. За разлика от много топ играчи Димитров не си взе почивка след първия турнир от Големия шлем за годината. Той се отправи към дома, за да играе в София, независимо че бе спечелил в Бризбън и стигна почти до финала на втората седмица на Откритото първенство на Австралия. Не винаги е лесно да се справиш с напрежението у дома. Той можеше да потърси лесното оправдание с умората, което се прокрадна след трудния първи мач срещу Йежи Янович. Но Димитров продължи напред и във финала се наложи над №2 в схемата Давид Гофен", анализира още Бодо, който цитира и думите на българския тенисист, който също смята, че се намира в най-добрата форма в кариерата си.

тагове
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4008
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...