сряда, 21 Февруари 2018 07:40 ч.

Георги Гергов: Да не забравяме, че управлението винаги е в името на хората

12.10.2017   |   15:25
Прочетена: 843   |
Коментари: 0
Георги Гергов: Да не забравяме, че управлението винаги е в името на хората

Още, когато на 12 октомври 1882 г. е публикуван първия Закон за общините и градското управление става ясно, че изграждането на българската държава е немислимо без уреждането и укрепването на местното самоуправление. И до днес местната власт е израз на демократичните принципи, върху които се изгражда едно общество и на сигурността за бъдещия му просперитет. То е гарант за спазването на конституционни права и принципи и най-вече за властта, която гражданите - чрез него, упражняват. Това заяви областният лидер на БСП Георги Гергов по повод Деня на българската община.


"В годините все по-важен става въпросът за това, доколко са гарантирани правата и възможностите на общините. Все по-належащо е и преосмислянето на основите на децентрализацията на местното самоуправление и неговите органи. Защото децентрализацията, освен прехвърляне на задължения е и даване на повече правомощия. Връзките и отношенията на местната с централната власт не трябва да се ръководят от партийни пристрастия, а да бъдат израз на ясно осъзнато взаимодействие в името на хората.


Кметовете и общинските съветници са тези, които чрез нови и ефективни управленски подходи трябва да доведат до подобряване предлагането на услуги за гражданите. Цел в управлението трябва да е стимулирането и подпомагането на гражданското участие в местното самоуправление, привличането на нови инвеститори, подобряването на социалната и техническа инфраструктура, подобряване на социалния статус на жителите на общината. Защото не трябва да забравяме, че управлението винаги е в името на хората.Честит празник!", допълни Гергов.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3993
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...