вторник, 23 Януари 2018 15:34 ч.

Георги Йорданов за 2017-а: Издействах промени в Закона за лечебните заведения

30.12.2017   |   14:47
Прочетена: 532   |
Коментари: 0
Георги Йорданов за 2017-а: Издействах промени в Закона за лечебните заведения

В края на годината зададохме два въпроса на депутати и съветници:

1. Кой бе звездният ви миг на трибуната през 2017-а?

2. В кой момент се почувствахте в неудобно положение?

Георги Йорданов, депутат от БСП и зам.-председател на Комисията по здравеопазване

Най-приятният момент в НС за мен беше денят на клетвата на народните представители. Тогава в декларациите на всички политически лидери в парламента прозираше идеята за консенсусно управление на страната. Като моя лична победа мога да посоча приемането на законопроект за изменение на закона за лечебните заведения, където искахме да бъде разрешено на всички болници, които имат възможност да правят мозъчна ангиография с цел поставяне на мозъчни стендове и ликвидиране на последиците от инсулт. Този закон беше приет с обединение на всички парламентарни групи.

Най-разочароващ за мен момент беше приемането на Закона за националния бюджет и на НЗОК и НОИ. Мислех, че сме постигнали консенсунси решения за страната и в полза на българските пенсионери, а се оказа обратното. Имаше откровено цинични предложения, които бяха реализирани, едното от които в последния ден преди ваканцията успяхме да прегласуваме - Мораториума за алтернативните лекарства.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
1124
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...