петък, 28 Февруари 2020 23:13 ч.

Георги Мараджиев с приз „Кмет на годината 2017“

27.10.2017   |   22:55
Прочетена: 1107   |
Коментари: 0
Георги Мараджиев с приз „Кмет на годината 2017“

Д-р Димитър Стефанов, Георги Мараджиев и Даниел Панов са носителите на голямата награда „Кмет на годината 2017”. Тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала „Джон Атанасов” в "Sofia Tech Park". Кметовете на Тутракан, Стамболийски и Велико Търново събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Големият победител за малка община обяви по време на официалната церемония Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие в ЕП.Михайлова заяви: "Всеки български гражданин, независимо къде живее, трябва да има правата на европейски гражданин." Градоначалникът на Тутракан д-р Димитър Стефанов се обърна с думите: „Зад тази награда стои един неуморен труд на общинската администрация, подкрепата на бизнеса и гражданите в общината."

Наградата за средна община връчи Марку Маркула, вицепрезидент на Европейския комитет на регионите. Маркула поздрави градоначалниците за тяхната работа пред множеството и им пожела да успяват в още предизвикателства. Той каза, че "да получиш такава награда означава работа и развитие на екип, да имаш силна визия за своята община. Тя е и много добър подход за преодоляване на трудностите".

Призьорът Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски, заяви: "Ако администрацията на община Стамболийски не беше зад гърба ми, аз днес нямаше да взема тази награда."

Победителя в голяма община, който стана "Кмет на годината 2017", оповести Мария Габриел, еврокомисар с ресор "Цифрова икономика и общество". "Тази голяма награда наистина идва от гражданите" , допълни тя.

Големият победител за “Кмет на годината” в категорията “Голяма община” Даниел Панов каза пред гостите: "Днес е ден на благодарността от нас кметовете към гражданите. Приемам тази награда с огромна отговорност. Тази награда е за Вас, скъпи колеги, за единството, което показахме, това, че не се делим по партийни принадлежности. Искам да благодаря специално и на НСОРБ. Благодаря на г-н Борисов и правителството за диалога, който имаме. Благодаря за подкрепата на моите съграждани. Искам да Ви пожелая да бъдем здрави и да бъдем все така силни. Нека нашите амбиции да бъдат за една по-добра България."

Конкурсът „Кмет на годината“ се провежда за пета поредна година. Чрез нея се отличават най-добрите градоначалници у нас. Надпреварата се организира от Портала на българските общини Kmeta.bg и любезното съдействие на изворна вода "Бачково"


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...