неделя, 18 Ноември 2018 15:06 ч.

Георги Плачков: За първи път Раковски има кандидат-депутат на избираемо място

01.07.2009   |   12:17
Прочетена: 5630   |
Коментари: 1
Георги Плачков: За първи път Раковски има кандидат-депутат на избираемо място

Георги Плачков, кандидат за народен представител от ГЕРБ за Пловдив-област

„Бързай бавно" - това е мотото на Георги Плачков от Раковски. Животът и професионалната му реализация до този момент не само го потвърждават, но и обясняват философията на неговото развитие. Започнало веднага след средното му образование като стаж по специалността „Радио- и телевизионна техника" в сервиз в родния му град и продължило с кариера в частния бизнес.

Стартира този бизнес заедно със съпругата си Стефка през 1990 година. По това време имаше само по един-два магазина за храна в населено място, така наречените наркоопи, спомняте си. Имаше недостиг и на хранителни продукти. Затова започнахме да зареждаме тези наркоопи - знаехме, че това е нещо, без което не може, и се оказахме сред първите, които го осъзнават, разказва Плачков. Условията са такива, че бизнесът се развива бързо - година по-късно решават да се захванат и с производство. Нямаше как да не е хляб и хлебни изделия, знаете какво място заемат тези продукти на трапезата на българина, казва Плачков. С фабриката си става първият производител на територията на Община Раковски. Но не го приема за нещо изключително. Беше време, трябваше да се направи и го направих, лаконичен е кандидат-депутатът. В началото асортиментът във фабриката му е едва от три вида хляб. Днес в нея се произвеждат 33 вида. Аналогично е съотношението и за работниците във фирмата му - от сам със съпругата си до 110 в момента.

На въпрос, какво трябва да знаят избирателите ви за вас, Плачков отговаря, че е честен, всеотдаен и отговорен към хората и към работата си. Доказва го с всеки един ден, откакто се грижи за собствения си бизнес. Имал съм трудни моменти, разбира се - но никога не ми е минавало през ума да се отказвам. Причините са били комплексни, не съм мислил само за себе си, а и за работниците и семействата им, които разчитат на мен, обяснява Плачков. Всичко това заплаща с нито ден почивка през първите 10 години на бизнес кариерата си. Но пък оценката е, че си е струвало.

Бизнесът му не спира да се развива, заедно с него децата му - дъщеря и син - порастват. Не успявах да бъда с тях по време на семейните почивки, оставаха само с майка си, но може би така се възпитаха в дух на непрестанно развитие и днес виждам, че те са също като мен, казва Плачков. Малкият му син, Людмил, е на 21 години и докато все още учи бизнес администрация, работи в семейната фирма. Отскоро развива и своя. Като всички католици в Раковски, цени църковните празници, които събират цялото семейство първо в храма в Секирово, след това - у дома.

Дъщерята Гергана завършва стопанско управление в Пловдивския университет и вече също активно се включва в бизнеса на родителите си. Само на 27 години, тя вече има семейство и дъщеричка. 6-месечната Полина е слабостта на кандидат-депутата. Признава, че по принцип трудно се усмихва, но внучката му е сред малкото хора, които безпроблемно го карат да го направи.

След всичко, което е постигнал в работата и в семейството си, защо е започнал да се занимава с политика? Не мога да стоя на едно място, трябва непрекъснато нещо да правя, да развивам, обяснява Плачков и допълва, че в началото дори не е било точно политика, а обществена дейност. През 1999 година представители на бизнеса в Община Раковски се събрахме и направихме Клуб на предприемача. Решихме, че с гражданската си инициатива можем да бъдем по-силни и чрез действията си да търсим подкрепа за региона от местната власт. На местните избори тогава издигнахме за първи път кандидатурата на, може би, най-обичания по-късно кмет, покойния вече Франц Коков. Плачков застава начело на предизборния щаб. И печелят състезанието. Така - три поредни мандата.

В създаването на проекта ГЕРБ припознава своите възгледи за активност в полза на хората. Става съучредител на пловдивската областна структура. И сред основателите на ГЕРБ Раковски. Бяхме само аз и Иван Антонов, който сега е кмет, разказва Плачков. Събрахме 32-ма съмишленици. И за няколко години ги умножихме по 10. Неколкократно се увеличи и доверието, което хората ни гласуват. И това си личи от изборните резултати. Само преди няколко месеца на частичния вот за кмет на Раковски ГЕРБ печели 6 300 гласа, на евроизборите миналия месец отново е първа политическа сила с повече от 1000 гласа разлика с вторите във вота. Убеден съм, че на 5 юли ще докажем, че Раковски може още повече.

И ако стане депутат? Най-полезен за България ще бъде в областта на местното самоуправление, регионалната политика и благоустройството. Иска да промени условията за развитие на бизнеса у нас, да участва в законодателни промени, които да пресекат корупцията, в гласуване на закони за повишаване стандарта и качество на живот в общините и в привличането на инвестиции чрез създаване на повече индустриални зони като тази в Раковски.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7318
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...