сряда, 21 Март 2018 01:16 ч.

Георги Самуилов: Излизам от Ботев

12 милиона дългове от времето на Цветан Василев за тежко бреме за клуба, признава бизнесменът
21.02.2017   |   06:49
Прочетена: 3883   |
Коментари: 0
 Георги Самуилов: Излизам от Ботев

Собственикът на ПФК "Ботев 1912" и основен спонсор Георги Самуилов се оттегля от клуба. Това обяви самият бизнесмен вчера. По думите му причините за решението му не са една и две. Най-важната обаче е свързана с наследените тежести от предишното ръководство. Дълговете са като камък на шията и поставят под въпрос бъдещето на клуба. Задълженията са от времето на Цветан Василев. "Щедрото" спонсорство на ексбанкера се е изразявало в кредити, които са в размер на 12 милиона лева. Сега те висят като дългове, които повличат след себе си нови проблеми.

Втората причина според Самуилов е отказът на пловдивската община да анулира старата концесия на стадион "Ботев", която беше поверена на Василев. След фалита на КТБ спортното съоръжение е изоставено и недовършено. "Имаше обещания от страна на местната власт да открие нова процедура и да се тръгне на чисто, но те не бяха изпълнени", обясни бизнесменът. Според него нещата са толкова объркани, че поставят клуба в задънена улица, от която няма излизане.

Случилите се събития в Ботев принудиха през септември миналата година другия собственик Румен Чандъров да излезе от клуба. Хотелиерът напусна заради сложните взаимоотношения с феновете. Капката преля заради упреците на запалянковците към новото ръководство. Тогава Самуилов и Чандъров излязоха с декларация, в която попитаха кой управлява и кой кадрува в отбора - феновете или собствениците. В нея предупредиха, че са разочаровани и оттеглянето им е въпрос на време.

Ботев изпитва хроничен глад от липса на спонсори. Причина за това са и неразбориите, които отблъскват хората с пари. Самуилов е преценил, че самостоятелно не може да поеме цялостната издръжка на клуба.

Той припомня, че за последната година е направил немалко за отбора. Подменено е осветлението в базата в кв. "Коматево" според изискването на БФС. Отборът получи лиценз за сезона в елитната ни футболна група. Бяха взети няколко играчи. В никакъв случай днес клубът не е пред фалит. "Всички заплати се дават ритмично, осигурени са възнаграждения и за месец напред", поясни Самуилов. Бизнесменът обяви, че акциите са върнати обратно на сдружението и са предадени на Апостол Апостолов, член на Съвета на директорите.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4440
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...