петък, 20 Септември 2019 22:36 ч.

Германия плаща €2 млрд. да си държим ромите тук

Ще им строим тук жилища и ще ги интегрираме с пари от Европа, за да не бягат на Запад
29.08.2013   |   11:58
Прочетена: 56331   |
Коментари: 10
Германия плаща €2 млрд. да си държим ромите тук
Германското правителство е готово да задели огромни средства за интеграция на българските роми и тяхната заетост в България, за да се спре изселването им в Германия. Това стана обявиха днес немски бизнесмени, учредители на дискусионния клуб "Експерти за развитие". Инициаторите бяха представени на пресконференция при областния управител Венцислав Каймаканов, а за срещата Marica.bg писа по-рано. Сред учредителите  като международен координатор участва професор Кръстьо Петков и професори и бизнесмени от Белгия, Германия и Австрия, а също така български бизнесмени.
 
За български, унгарски и румънски роми са предвидени 8 милиарда евро по европейските програми, следващия програмен период, от които България може да получи минимум 2 милиарда, каза професор Петков.
 
Идеята е да се подготви проект за строеж на жилища, които ще изграждат самите роми срещу заплащане, а след това ще ги ползват.

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...