четвъртък, 18 Януари 2018 19:31 ч.

Глад за инженери в община Пловдив

Местната власт търси на пожар строителни кадри, вещи в градоустройствените проблеми
13.09.2017   |   18:58
Прочетена: 941   |
Коментари: 0
Глад за инженери в община Пловдив

Строителни инженери, вещи в устройство на територията, търси община Пловдив. Три свободни щата ще бъдат обявени на конкурс до края на септември, съобщи кметът Иван Тотев. Инженерите предпочитат частни фирми, където заплатите са много по-високи за разлика от градската администрация, коментира Тотев. И той е инженер, но по компютърни системи и технологии.

Възнагражденията за инженери в голямата община са под средната летва за страната. Младши експерт започва със 700 лева, старши - със 750 лева. След задължителния изпитателен срок заплатата се вдига с 5 процента, след което специалистът може да разчита на още увеличение, но след оценяването от прекия ръководител, обясни главният секретар на община Пловдив Ангелина Топчиева. Средната заплата в администрацията е 790 лева.

Както „Марица” наскоро писа, 40 незаети места има и в общинското предприятие „Чистота”, чиито метачки все по-често предпочитат да сменят зелените метли за много по-доходен гурбет в Германия.Техните възнаграждения са пък на ръба на бедността - 460 лева, колкото е минималната заплата за страната. Същите пари получават и в доста други общински предприятия на бюджетна издръжка - в „Общинска охрана”, „Паркиране и репатриране”, „Градини и паркове”.

Иван Тотев увери, че до края на септември ще бъде обявен конкурс и за длъжността на главен архитект на Пловдив. Състезанието ще се провежда за втори път, след като при първия опит нито един от шестимата кандидати не е получил минималната оценка, която се изискваше на конкурса.  Поста на главен архитект продължава да заема временно назначената арх. Юлиана Петрова.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
87
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...