понеделник, 20 Януари 2020 06:19 ч.

Глад за таксиджии, возят ни пенсионери

17.01.2018   |   07:40
Прочетена: 2637   |
Коментари: 0
Глад за таксиджии, возят ни пенсионери

Шофьорите на такси масово зарязват професията. Хората в активна възраст не желаят да въртят волана на жълтите коли, защото доходите не стигат да си хранят семействата, коментира пред "Марица" Георги Ряпов, председател на браншовата организация в Пловдив.

Той разказа, че тенденцията е национална, като в града под тепета тя се превръща в по-голям проблем през последните месеци. Кризата ще се задълбочава, макар в Пловдив и София все още да има достатъчно клиентела.

Причината се корени във високите данъци, срещу които отдавна таксиджиите негодуват. Простите сметки показват, че те не могат да изкарат и минималната заплата, дори и да работят цял ден, защото цените са ниски спрямо разходите.

Само в последните месеци Ряпов е разговарял с десетки свои колеги, които се отказват или са готови да се откажат от професията като цяло. Така в такситата занапред ще ни возят все повече пенсионери.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...