сряда, 18 Септември 2019 11:02 ч.

Гласът на народа: Пари за полицаите - като си ги заслужат

Прав е премиерът, че МВР не прави нищо по битовата престъпност, а искат увеличение на заплатите
29.06.2017   |   16:01
Прочетена: 1064   |
Коментари: 0
Гласът на народа: Пари за полицаите - като си ги заслужат


Пловдивчанката Маргарита Маринова е пенсионирана телефонистка от ВМИ. Живее до Понеделник пазара и твърди, че там е не само центърът на града, но и центърът на битовата престъпност. Домът  е обиран три пъти, всеки от съседите  също е ставал жертва на крадци. Жената потърси вестник „Марица“, за да изкаже мнението си за работата на полицията в града и дали униформените заслужават исканото от тях повишение на заплатите, заради което заплашват с протести.


Живея на улица „Козлодуй“ в центъра на Пловдив. Досега къщата ми е обирана три пъти и няма кой да помогне и да хване крадците. Давали сме показания в полицията, но няма абсолютно никакъв резултат. През септември м.г. извиках роми бояджии да освежат дома ми, а те така хитро ме излъгаха, че още ми държи влага. Казаха ми, че боята няма да стигне, трябвало да взема още. И аз отидох в един далечен строителен магазин, защото там е по-евтино. Забавих се, а когато се върнах, се оказа, че майсторите са ми откраднали всичкото злато. Влезли в стаята, ровили, търсили. Имах старинни монети, часовници - не ги пипнали. Обаче взели златото и избягали.   

Отидох в полицията - в Четвърто районно. Чаках един час на портала да се върнат момчетата от обяд. Накрая дойде някакъв служител, извади едно листче като от моето тефтерче, записа ми улицата и номера и това беше. Нито да го запише като произшествие, нито нищо. И това беше. Оттогава ни лук, ни миризма. Никой не ми се е обадил да каже работят ли по моя случай, не работят ли.

Бях заминала при дъщеря ми в Германия, когато преди Нова година ми се обадиха съседи, че ми е разбита и обрана избата на апартамента. Върнах се - гледам, всичко разхвърляно и обрано. И това не е за първи път.  Но понеже се убедих, че полицаите не вършат работа, този път изобщо не отидох в полицията, защото няма смисъл. Те за златото нищо не направиха, та за нещата от избата ли да чакам.

И още един пример - съседът ми от третия етаж миналата година излязъл за един час, без да заключи, и му откраднаха входната врата - тежка, желязна. И той отишъл в полицията да пусне заявление, но резултатът - нула. Хем отвън е имало свидетели, видели са крадците. Но пред полицаите казали, че нищо не са видели. И дотам.

Прав е господин премиерът Бойко Борисов, като каза, че повечето от полицаите не вършат нищо по битовата престъпност, а искат увеличение на заплатите. В Пловдив ако тръгнете, примерно от гарата и стигнете до панаира - няма да видите нито един полицай на улицата. Ако се случи нещо нередно, няма на кого да се оплачеш, няма кой да ти помогне. Е, как ни пазят тези хора? За какво да им увеличава заплатите?

Казват, че не им стигали кадри. Ами да излязат от канцелариите на улицата и да помагат на хората. Тогава ще си заслужат парите.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...