понеделник, 14 Октомври 2019 15:02 ч.

Глобиха ларж баща за само дете в кръчма

11.01.2018   |   10:05
Прочетена: 764   |
Коментари: 0
Глобиха ларж баща за само дете в кръчма

МВР глоби с 300 лв. бащата на непълнолетен младеж, засечен без придружител в калоферска кръчма посред нощ.

Служителите на реда написали акта на човека, защото момчето се обадило на него като на родител, след като било спипано в компания в кафе-аперитив 50 минути след полунощ на 29 октомври м. г., и след малко той пристигнал на мястото. Така бил санкциониран за нарушение на Закона за закрила на детето, който забранява непълнолетни да пребивават в питейни заведения в късните часове без придружител.

Той обжалвал наказателното постановление и се опитал да докаже пред Карловския районен съд, че с младежа всъщност е имало възрастен, който бил приятел на майка му. Другите от компанията обаче не потвърдили този факт. Въпреки това санкцията е отменена, защото всъщност човекът не се водел баща на детето - в акта за раждане на момчето било вписано друго име в съответната графа.

По закон такава глоба може да бъде наложена и на всеки близък, който се грижи за ненавършило 18-години дете, но това трябва да е описано в акта. А в случая глобеният бил посочен като баща.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...