вторник, 22 Май 2018 01:13 ч.

Глобиха почистваща фирма заради... замърсяване

12.01.2018   |   22:15
Прочетена: 585   |
Коментари: 0
Глобиха почистваща фирма заради... замърсяване

Почистваща фирма от София ще бъде глобена с 1000 лева, защото вместо да събира праха от улиците, го разпръсквала. Нелепата ситуация е станала по време на критичното замърсяване в столицата на 8-ми януари, съобщава NOVA.

Ден преди това - на 7-ми януари общо 22 станции в цялата страна са отчели бяха отчетени завишени нива на замързаване - поне десет пъти над нормата.. Най-високи нива бяха измерени в София и Пловдив.

Meрките са били взети след възмущение в социалните мрежи. Там ясно се вижда как фирмата вместо да събира праха от улиците, го разпръсквала. По-късно става ясно, че причината е повреда.

„Машината отиваше към гараж, но се оказа, че има повреда. На тези машини трябва да им работи оросителната система. Тази е била счупена и затова е започнал да се вдига този дим и този прах”, обясни Стефка Енчева от Столичния инспекторат.

Всъщност заради повредата целият събран от улицата прах бил изхвърлен отново във въздуха. В опит да изчистят, в града през седмицата са работили 10 машини. А за да са сигурни, че прах няма да има, след метлата минават и водоструйките. С идването на снега, почистващите фирми сменят четките и маркучите с гребла.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5229
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...