сряда, 18 Юли 2018 09:36 ч.

Голям наплив на Летище Пловдив, пътят до там потъна в мрак

Стартираха зимните чартъри направления Москва – Пловдив – Москва и Белфаст – Пловдив - Белфаст
30.12.2017   |   17:52
Прочетена: 4414   |
Коментари: 0
Голям наплив на Летище Пловдив, пътят до там потъна в мрак

Летище Пловдив стартира зимната си чартърна програма. Десетки туристи пътуват по направления Москва – Пловдив – Москва и Белфаст – Пловдив - Белфаст. Голяма част от тях пристигат в България заради зимните ни курорти. Полетите от и до руската столица се изпълняват от сибирските авиолинии S7, а от и до столицата на Северна Ирландия – от авиопревозвача „Томас Кук“. По новите редовни линии на нискотарифния „Райънеър“ - от и до Франкфурт (Хаан), Милано (Бергамо) и Брюксел (Шарлероа), както и до Лондон (Станстед), напливът е огромен в дните между Коледа и Нова година, видя репортер на „Марица“. Стотици граждани от страната са се възползвали от промоционалните оферти, които „Райънеър“ пусна през ноември и декември. От компанията уточниха, че вече са направени резервации и за пролет 2018.


Хората обаче недоволстват, че целия участък към летището, от Асеновградско шосе, до стария терминал /3-4 км/, не е осветен, няма и маркировка. Това създава затруднения най-вече на шофьорите, които идват за първи път на Летище Пловдив. По разписание, по-голяма част от самолетите кацат и отлитат след 18.30 ч., до 21 ч., така че напливът от хора е по тъмно.


От години имаме проблем с осветлението на тази отсечка. На практика, там никога не е имало осветление, дори и след построяването на новия терминал. Но това не е наш ангажимент, нито на община Куклен, а на Агенция „Пътна инфраструктура“, собственик на пътя, коментираха дългогодишни служители на аеропорта. Те се надяват проблемът да се разреши с реконструкцията на Асеновградско шосе.


Относно концесията на Летище Пловдив, все още няма яснота кой ще го стопанисва през следващите 35 години. След като Комисията за защита на конкуренцията, а след това и Върховния административен съд отхвърли единия от тримата кандидати – швейцарският "Силк роуд Пловдив еърпорт", на финалната права останаха китайската HNA Group и пловдивското обединение "Консорциум Летище Пловдив", което включва "Тракия икономическа зона" и автотранспортната компания ПИМК.

Голям наплив на Летище Пловдив, пътят до там потъна в мрак
Голям наплив на Летище Пловдив, пътят до там потъна в мрак
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5918
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...